Долар та євро більше не в моді? Українці ринулись скупати іншу валюту

У яких грошових одиницях найбезпечніше зберігати свої заощадження?

Фото - freepik
Фото - freepik

Тримати «заначку» в доларах чи євро – це вже свого року українська традиція. Однак останнім часом люди почали скуповувати інші валюти.

Зокрема найбільш надійними іноземними валютами, окрім долара та євро, українці називають англійський фунт, швейцарський франк та японську єну.

Провідний аналітик компанії RoboForex Андрій Гойлов розповів, що долар США щороку знецінюється майже на 7%, тож тримати всі свої заощадження в американській валюті для українців надто ризиковано. Саме тому громадяни вже давно урізноманітнили вміст свої портфелів не такими популярними, але доволі стабільними валютами.

Експерт також зазначив, що євро набагато менше піддається інфляції, й на тлі ослаблення долара видається більш надійним активом. Проте ця валюта сильно залежить від економіки Німеччини, де розташований Європейський центральний банк.

Аналітик компанії Esperio Олександр Болтян підтвердив, що українці справді все частіше конвертують свої заощадження в альтернативні валюти, здебільшого фунти, франки, єни, а ще в австралійські долари.

Сам Олександр віддає перевагу саме швейцарському франку. Курс цієї 'європейської валюти невпинно зростає, попри масове падіння ринку.

На думку експерта,  оптимальним співвідношенням валют для безпеки заощаджень українців є:

  • 40% доларів США;
  • 40% євро;
  • 20% швейцарських франків.

Саме у таких пропорціях гроші будуть захищені від більшості ризиків валютного ринку.

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень