Через Китай можлива фінансова криза: експерт радить тримати гроші у твердій валюті і не брати кредити

Тим, хто має заощадження, буде легше

Ознаки нової можливої фінансової кризи у світі дедалі більш явні. На європейському ж континенті відбувається масштабна економічна баталія – захоплення газового ринку «Газпромом», повідомляє Гордон.

Китайська економіка 15 останніх років зростає як фінансова піраміда.

Через Китай впали ринки акцій усіх країн світу, зокрема великі – американські та британські.

Чому це важливо?

Китайська економіка – це система, де постійно беруть у борг на купівлю нерухомості. Не заводів, не на якісь виробництва. Вони купують нерухомість. Нерухомість росте в ціні. Знову беруть ще більше в борг і купують ще нову нерухомість.

І ось це – модель китайського зростання.

Це називається фінансова бульбашка. Evergrande – яскравий приклад компанії, яка одночасно будує та продає нерухомість і одночасно продає так звані інвестиційні продукти, тобто функціонує як банк – бере гроші в людей, вкладає в будівництво нерухомості, знову бере гроші в тих людей, які купили цю нерухомість, і по колу.

Тепер ця компанія на межі того, щоб луснути.

Якщо це станеться, за нею лусне ще кілька забудовників і вся ця система в Китаї почне складатися, як картковий будиночок. Це вдарить по всій світовій економіці.
Фінансові кризи важко спрогнозувати, але зараз такий момент, коли вона може початися.

Тому накопичуйте заощадження у твердій валюті, радить колишній виконувач обов'язків міністра економіки, торгівлі та сільського господарства України Павло Кухта.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень