Долар або євро: в якій валюті краще зберігати гроші у 2021 році

Зважте всі «за» і « проти»

У 2020 році гривня досить серйозно «просіла» щодо іноземних валют – як до долара, так і до євро.

Якщо до американської валюти на початку 2020 року гривня котирувалася на рівні трохи більше ніж 25 гривень за долар, то до його закінчення – вже зупинилась на позначці 28,3.

З євро ситуація вельми схожа – 27,7 гривні на старті 2020 року і вже 33,9 – в кінці. Якщо купити на початку 2020 року долари й євро, то за підсумками року можна було б отримати непоганий дохід.

Вклавши в долари у січні 1000 доларів, можна було б отримати 3300 гривень прибутку, а якщо інвестувати в євро, то прибуток би склав понад 6000 гривень.

За підсумками 2020 року долар на світовому валютному ринку ослаб щодо євро – пара євро-долар за рік зросла в ціні з позначки 1,09 долара за євро до – 1,22, тобто на 12%.

Це було обумовлено насамперед погіршенням стану економіки США через пандемію коронавірусу.

 

При збереженні тенденцій, які є зараз, то варто очікувати подальшого ослаблення курсу гривні до долара і євро. Однак, ймовірно, воно буде вже не таким істотним як у 2020 році, повідомляє 24 канал

Кращий варіант – це диверсифікація портфеля. Можна порадити «не складати всі яйця в один кошик». Краще тримати ваші заощадження в співвідношенні «35 на 35 на 30»

  • 35% зберігати в доларах;
  • 35% – в євро;
  • інше – в гривнях.

В цьому випадку ви будете застраховані від можливих різких стрибків курсу – причому як у бік збільшення, так і падіння.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень