Буває на кожній кухні: чудова безкоштовна підгодівля для домашніх вазонів
«Горохова» вода
Досвідчені квітникарі радять підживлювати рослини водою, що залишилась після замочування гороху чи інших бобових перед приготуванням.
Цей засіб безкоштовний – адже ви все одно час від часу «готуєте» цю воду на кухні, інакше просто вилили б її.
Вода, в якій був замочений горох перед варінням — чудова підгодівля для старих і слабких рослин.
Зазвичай горох замочують, щоб він був м'якшим і швидше приготувався. Ось ця «горохова» вода, що залишилася після цієї процедури, яку найчастіше просто виливають, — прекрасне добриво для рослин.
Річ у тім, що поки горох відмокає, з нього у воду виходить крохмаль, який у рослині виконує функцію «складу поживних речовин».
Просто кожен раз, коли зберетеся варити горох або інші бобові, поливайте рослини водою, що залишилася від них. Рослини вам будуть вдячні.
Джерело: Квіти та рослини
Радіо Трек: НОВИНИ