«Був у шоці»: Клопотенко розповів, що його найбільше вразило під час роботи у шкільних їдальнях
Розпитав на тему харчування більше ніж 2 тисяч учнів
Шеф-кухар, ідеолог проєкту зі зміни культури харчування CultFood та співавтор реформи шкільного харчування в Україні Євген Клопотенко розповів про свій досвід роботи в шкільних їдальнях. Поглядами на харчування його приємно шокували діти. І неприємно вразили - деякі кухарі.
Він багато спілкувався з дітьми, та розпитав на тему харчування більше 2 тисяч учнів:
- Я був в шоці, коли з’ясував, що насправді маленькі українці хочуть харчуватися правильно, вживати більше овочів та фруктів, крім того, для них важливо, чи привабливо виглядає страва на їхніх тарілках, – розповів Клопотенко.
А що його неприємно вразило, так це байдужість деяких кухарів.
- Вони іноді готують такі страви, що на них дивитися боляче. І справа тут не в обладнанні чи навичках, а саме у байдужості. Це мені болить, – поділився шеф-кухар.
Якщо у школі з якихось причин ще не налагодили харчування по-новому, в такому разі Клопотенко радить батькам взяти на озброєння ті самі технологічні карти страв з нового меню. І поки ситуація буде вирішуватися, готувати страви самостійно і давати дітям з собою до школи.
- Ми спеціально виклали всі технологічні карти у вільний доступ – будь-хто може зайти на портал ЗнаЇмо, обрати рецепт страви зі шкільного меню і приготувати вдома. Наприклад, закритий пиріг чи пан де калатрава, львівський сирник чи кіфлик, – зазначив шеф-кухар.
Джерело: Obozrevatel
Радіо Трек: НОВИНИ