Бойовиків «Вагнера» помітили біля кордону з Польщею

Що вони там роблять

Бойовиків ПВК «Вагнер» побачили у білорусі у районі Барановичів. Інформація про військових із символікою «Вагнера» надійшла до аналітиків моніторингової групи «Білоруський Гаюн»:

— Чи належать військові реально до ПВК – невідомо. Проте цей факт може бути непрямим підтвердженням того, що на території білорусі навчання проходять у тому числі й в’язні, завербовані в ПВК «Вагнер».

 

Поки це здогадка, яка потребує підтвердження і перевірки.  

Додамо, що в Барановичах розміщений один із найбільших аеропортів білорусі, звідки часто злітають російські винищувачі. Також Барановичі є стратегічно важливим залізничним вузлом, через який можливе перекидання військ у різних напрямках.

Проте відстань від Барановичів до кордону з Польщею та до кордону з Рівненщиною практично однакова — близько 140 кілометрів. 

Також зазначимо, що останнім часом на росії розгорівся публічний скандал між угрупованням «Вагнер» та міністерством оборони росії. Бойовики звинувачують командування армії рф у тому, що «вагнерівцям» не дають боєприпаси та озброєння, через що вони зазнають грандіозних збитків.

Також зовсім нещодавно міноборони росії закрило «Вагнеру» доступ до ув’язнених і саме взялося до вербування злочинців.

Що таке «ПВК Вагнер»

Група Вагнера – незаконне збройне формування, міжнародна злочинна терористична організація, що комплектується російськими та іноземними найманцями, засудженими злочинцями.

Створена 2013 року на росії. Її очолює наближений до путіна євгеній пригожин. Бойовиків цієї групи залучають для участі у збройних конфліктах без залучення регулярних військ рф.

Вагнерівці славляться надзвичайною жорстокістю, учасникам групи інкримінують низку злочинів на окупованих росією територіях.

Беруть участь у бойових діях, зокрема, на Сході України з 2014 року та під час повномасштабної війни проти України на боці росії, у Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, у Судані, у Лівії, у ЦАР.

Учасники групи підозрюються в численних воєнних злочинах, у злочинах проти людяності тощо, зокрема на території України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень