Ось де дешевше. Україна VS Польща: у кого в супермаркетах ціни нижчі

Порівняння цін на фрукти та овочі

Вартість багатьох продуктів у Польщі нижча, ніж в Україні. Що стосується овочів та фруктів, то вони відрізняються у різних містах та торгових мережах.

Наприклад, привізні продукти у Польщі дешевші, бо логістика в Україну зараз дорога, а от місцеві овочі та фрукти у сусідній країні дорожчі. Порівняємо вартість найпопулярніших овочів та фруктів у польських та українських супермаркетах «Ашан».

Ціни на банани

У польському «Ашані» ціни на банани коливаються від 3 до 8 злотих, або 27-60 грн. В Україні вартість фруктів становить 69,90 грн/кг. Зазначимо, що банани в Україні під час війни подорожчали, адже через війну морської доставки немає, а доставка наземним шляхом обходиться дорожче через вартість палива.

Ціни на яблука

Середня вартість кілограма яблук у Польщі 3,50-3,99 злотих або 29,78-33,95 грн. В українському «Ашані» вартість яблук стартує від 15,90 грн/кг

Ціни на мандарини

Мандарини сорту Клементин у польському «Ашані» продаються за 9 злотих за кг (76,30 грн). В Україні мандарини цього ж сорту коштуватимуть покупцям 64,09 грн.

Ціни на капусту

Кілограм білокачанної капусти в Україні в середньому коштує 12,50 грн, тоді як у Польщі 4,19 злотих. Це приблизно 34 грн.

Ціни на картоплю

Кілограм картоплі у польському «Ашані» коштує близько 1,98 злотих або 16,85 грн, в Україні – від 8,30 грн.

Ціни на цибулю

У Польщі ціни на цибулю також дорожчі, ніж в Україні – від 3,33 злотих за кг або 28,34 грн. В «Ашані» в Україні цибуля коштує від 31,90 грн за кг.

В Україні на тлі війни помітно скоротилося виробництво цибулі. Несприятливі погодні умови призвели до збільшення обсягу некондиційної цибулі, яка не підлягає зберіганню, але її продають задорого, щоб отримати прибуток.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень