Борщівник атакує: у Рівному боротимуться з отруйною рослиною

Однак просять допомоги рівнян

Фото ілюстративне

Про місця, де росте борщівник, рівнян просять повідомляти до управління житлово-комунального господарства.

Працівники управління приїдуть на локацію та ліквідують цю небезпечну рослину. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови Віталій Герман.

Борщівник Сосновський – це отруйна гігантська рослина, до 5 метрів заввишки, зустріч з якою може закінчитися опіками 1-3 ступенів. 

Борщівник впливає на біорізноманіття - він доволі агресивно витісняє місцеві види трав’яних рослин, та захоплює територію. Найнебезпечнішим борщівник є у період цвітіння, а цвіте він практично все літо.

Фото ілюстративне

Як розпізнати борщівник?

Розпізнати борщівник нескладно, у нього довге стебло, велике різьблене листя, схоже на лопухи, і дрібні білі квітки у вигляді великої парасольки. Він може досягати 4 метрів у довжину, а його листки виростають до 1-2 кв. метрів.

Чому ці рослини треба знищувати?

При пошкодженні стебла чи листя рослина виділяє фуранокумарини – речовини, які під дією ультрафіолету спричиняють на тілі людей серйозні опіки.

Фото ілюстративне

Тому, якщо самостійно плануєте ліквідувати борщівник у себе в саду, намагайтеся триматися якомога далі від нього, надягайте гумові рукавички, щільний одяг та чоботи, захищайте обличчя.

Якщо людина доторкнеться до борщівника, вона навіть не відразу відчує біль. А вже за кілька годин або навіть діб розпочнеться свербіж і почервоніння уражених ділянок шкіри, а потім з'являться пухирі.

 

При сильних опіках підвищується температура, починається лихоманка, з'являються виразки, а після загоєння на їх місці ще тривалий час залишаються темні плями.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень