«Бо знаю менталітет співвітчизників,» - українець у Чехії зламав череп землякові через зауваження щодо російської мови

Каже, змушений був говорити мовою агресора

Фото ілюстративне

Сварка між двома українцями виникла у Брно ще у червні минулого року, - повідомляє uamedia.eu

У закритому саду одного із ресторанів чеського міста зустрілися дві групи людей. В одній із них був обвинувачений, який говорив російською мовою.

Пізніше він пояснив що спілкувався саме так, бо його супутники були з Молдови і не розуміли української мови.

Потерпілий підійшов до нас і в грубій, агресивній формі став дорікати мені, що я говорю російською. Він звинуватив нас у тому, що ми проросійські свині, що ми не маємо так розмовляти.

 

Я пояснив йому, що мої супутники не розмовляють українською, тому ми повинні говорити російською, я просив його піти, але він продовжив нас ображати, — описав ситуацію обвинувачений, у якого на момент скоєння злочину тест показав 1,8 проміле алкоголю у крові.

Російськомовний українець, який навчається у Чехії в університеті, запевняв у суді, що не почувався у безпеці, «бо знає менталітет своїх співвітчизників, від яких невідомо  чого чекати».

Тож чоловік вдарив іншого, який зробив зауваження, лівою рукою в ніс.

Потерпілий впав, вдарився потилицею

Він отримав перелом потиличної кістки та крововилив у мозок. Крім того, у нього розвинулася гостра дихальна недостатність, і він понад два тижні перебував у лікарні.

Варто зауважити, що потерпілий теж був напідпитку, святкував день народження. У нього лікарі визначили 2,1 проміле алкоголю.

Потерпілий хотів отримати від нападника понад 1 млн крон як компенсацію. Проте суд присудив йому лише 100 000 крон (140 000 грн).

Оскільки потерпілий був ініціатором конфлікту, брав участь у злочині, і сам сприяв своєму тілесному ушкодженню значним станом алкогольного сп’яніння, не кажучи вже про поведінку.

Вирок не є остаточним, справа перебуває на стадії оскарження в обласному суді Брно.

До слова, потерпілий після лікування повернувся на Батьківщину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень