«Наші б вже і руля відібрали!» - водило-чех кинув двох українок у степу без речей, наздогнати автобус не вдалося

Жінки затрималися у туалеті

Фото ілюстративне

У Facebook-групі UKRAIŃCY W POLSCE / УКРАЇНЦІ У ПОЛЬЩІ, яка налічує понад 100 тисяч підписників, було розміщено допис з історією двох українок:

Моя сестра 11.07.23 верталась з Італії додому, до Києва, з дочкою через Краків, з пересадкою у Любліні. Там сіли у автобус Flixbus, по завчастно купленим білетам. На заправці біля селища Stanіslawice, автобус зупинився! Всім пасажирам дали 10 хвилин на туалет та каву!

Далі автор розповідає, що коли дівчата вийшли на вулицю, транспортного засобу вже не було.

Вся заправка шукала можливості, як зупинити той автобус, але нічого не вийшло! На гарячу лінію було вже не дозвонитися, бо вони закінчили роботу о 17-ій годині, а події розгорталися о 18-ій! Мама з донькою без речей, без надії куди-небудь дістатися, у відчаї залишалися на заправці!

Фото автора допису

Далі, виходячи з допису, туди приїхав  хлопець у футболці з написом «Ми з України», земляк погодився підвезти українок до Любліна, де у них була пересадка на Київ.

В той самий час родич українок поїхав на станцію у Любліні «ловити» автобус з речами.

«Водило», здається, чех, відповіло, що не міг більше чекати, бо пройшло 13 хвилин, а в нього розклад!!!

Автор допису обурився:

Як можна було кинути пасажирів у степу та поїхати ??? Як?...... Наші після кожної зупинки перевіряють по списку, хто є, а кого нема! Тут таке відношення! В мене питання: це тому, що їхали Українці? Чи таке ставлення до всіх? Та і пасажири попалися якісь отморожені! Наші б вже і руля відібрали у водія!

Фото автора допису

Історія закінчилася тим, що жінки таки дісталися до Любліна о 3-ій ночі.

На пересадку вони запізнилися, втративши квитки. Вранці українки сіли на інший автобус і доїхали до Києва, де збираються звертатися до перевізника за компенсацією.

Автор також зауважив, що метою розміщення у групі цієї історії було надання їй розголосу привернення уваги юристів та правозахисних організацій.

Втім, розголос ситуації, здається, мав абсолютно протилежний ефект - більшість коментаторів стали на захист водія та перевізника.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень