Чи справді благодійні внески у дитячій лікарні Рівного - добровільні?

Сайт Радіо Трек зібрав думки з цього приводу батьків маленьких пацієнтів

Порушила цю тему рівненська журналістка Тетяна Вуйлова. Вона розповіла, що з неї у поліклініці №1 міської дитячої лікарні на вулиці Чорновола за аналіз крові для доньки медсестра пункту забору крові вимагала 10 гривень.

Головний лікар міської дитячої лікарні Микола Надєйко розповів у публікації Чому з батьків пацієнтів міської дитячої лікарні Рівного беруть гроші і на що тратять?

Втім, його слова викликали обурення у декого з рівнян. Вони поділилися ним у соцмережі Фейсбук:

Анна Доманська Дуже гарно пишете, але не все правда. Навесні 2015 року лежала дитина на денному стаціонарі з гайморитом, лікар довів до відома мені (не запропонував, не спитав чи можу, а якщо можу ,то скільки),що "кукушка" коштує 250 грн. І чек не видав) Це на обладнанні, за яке заплатили не те що ми, а наші батьки.А тут такса ..

Оксана Демченко І я скажу, що це - неправда. З мене вимагали гроші за бланк довідки, щоб оформити дитині ортопедичні устілки. Так що наведіть спочатку порядок, а потім розкажуть про це. А якщо в лікарні не вистачає бланків, то поставте скриньку і так збирайте гроші з поясненням для чого.

Тетяна Вуйлова Моя відповідь на слова головного лікаря така: Брехня! Ніхто скандал в реєстратурі не робив. Гроші тупо вимагали в кабінеті!! А це стаття ККУ. І шо значить "Сказала, що ні. Питань нема. Ніхто ж не відмовив. Взяли ж кров.". Це їхній обов'язок облуговувати дітей, а не дерти гроші незрозуміло за що. І, до речі, хоча ми належимо до дільниці, кошти за рентген також просили.. Перед нами низка батьків, які не мали талончика, платили гроші за талончик, але, наскільки я зрозуміла, ніхто чек їм не видав... Досить дивно, так)) Добре, шо знають в обличчя, бо нам скоро за довідкою тра))

Otets Sergiy Суть не в 10 грн. гривнях. Зрозумійте: для вас 10-20 грн. - це плитка шоколадки, для мене - це пляшка пива. А я вчора за бабцю в супермаркеті заплатив за 3 кг картоплі, бо побачив, як вона набрала пакетик картолі, підійшла, зважила, а потім пішла відкидати частину бульб назад з пакетика. Блін, стояли і обоє плакали на касі. ЖЕСТЬ.

На моїй роботі, мені держава теж багато чого не виділяє, але я не говорю людям, які зайшли в кабінет за довідкою: "З вас 1 гривня, бо держава мені не дала на папір і канцтовари в достатній кількості". Я пішов і сказав начальнику - відмовляюсь виконувати свої посадові обов’язки без паперу і кулькової ручки, якщо хочете - звільняйте! Через 30 хвилин., мав запас паперу і ручок на півроку вперед.

Нехай лаборанти всіх лікарень і поліклінік збираються докупи і дзвонять у дзвони: "Державо! дайте гроші на реагенти!"

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень