Білі гриби у сметані з картоплею: рецепт делікатесу з лісу
Це неймовірно смачно
Грибний сезон – у розпалі. Якщо вам вдалося знайти трохи білих грибів, пропонуємо вам приготувати неймовірно смачну вечерю з незабутнім ароматом. Білі гриби додадуть страві особливого смаку, а картопля буде ситним гарніром.
Інгредієнти:
- Білі гриби
- Цибуля
- Картопля
- Спеції
- Сметана
- Борошно – 2-3 ст.л.
- Олія
Готувати страву дуже легко, адже попередньо відварювати білі гриби не потрібно.
Картоплю чистимо, ріжемо шматочками і відварюємо до готовності у підсоленій воді. Робити пюре з картоплі не треба.
Поки вариться картопля, готуємо гриби.
Очищаємо від бруду гриби, зрізаємо зайве, промиваємо і ріжемо доволі крупно. Під час готування вони зменшаться у розмірі.
На розігріту пательню кладемо гриби і починаємо смажити на середньому вогні.
Паралельно беремося за цибулю. Її дрібно нарізаємо і додаємо до вже притушкованих грибів. За потреби додати ще олії і тушкуємо все разом хвилин 10 потім додаємо кілька ложок жирної сметани. Її не шкодуйте, вона страви не зіпсує.
Тушкуємо у сметані ще хвилин 5, додаємо сіль та перець на смак і готуємо загущувач.
Борошно змішуємо з холодною водою. На 2 ст.л. борошна візьміть 50-80 г води. Добре розмішайте виделкою, щоб не було грудочок і залийте суміш у гриби. Добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Довго уварювати не треба.
Якщо вийшла загуста консистенція, можна додати води або вершків.
З картоплі зливаємо воду і додаємо у каструлю тушковані гриби.
Обережно перемішуємо і смакуємо!
Радіо Трек: НОВИНИ