Безстрашний вчений: мільярдер з Німеччини придумав вакцину від коронавірусу і вколов її собі

Колов вчений себе сам – у стегно

Поки в світі тривають експерименти зі створення вакцини від коронавірусу, в різних країнах знаходяться сміливці, які пропонують «перескочити» випробування ліків на тваринах і перейти до випробувань на людях.

Один з таких сміливців - підприємець-мільярдер Вінфрід Штьокер з Німеччини.

Не чекаючи появи клінічно випробуваної і ліцензованої вакцини проти коронавірусу, він перевірив на собі створений ним же препарат.

Випробування пройшло успішно - контрольні дослідження показали, що організм 73-річного вченого почав виробляти специфічні антитіла, що нейтралізують коронавірус.

«Тепер я несприйнятливий до SARS-CoV-2!» - вигукує професор.

І його захоплення цілком виправдане.

Штьокер був з самого початку впевнений в ефективності створеного ним препарату.

«Це було нестрашно. Не було ніякої загрози інфікування - ні для мене, ні для моєї сім'ї, ні для моїх колег.

 

Для мене було очевидно, що імунізація цим білком має захисну дію проти інфекції.

 

Щоб заощадити час, я не став просити офіційного дозволу, а створив рекомбінантний антиген і зробив собі кілька внутрішньом'язових ін'єкцій препарату».

При виготовленні вакцини, за словами Штьокера, був використаний лише один компонент вірусу, який сам по собі не шкідливий.

Колов вчений себе сам – у стегно.

 

Всього було зроблено чотири ін'єкції - 26 березня (13 мікрограмів S1), 27 квітня (13 мікрограмів), 28 квітня (26 мікрограмів), 29 квітня (39 мікрограмів).

 

Як бачимо, доза збільшувалася. Проте весь цей час експериментатор, за його запевненням, почувався прекрасно.

Тепер він закликає почати масову імунізацію населення протестованим на собі вірусним білком. Щоб прищепити одну людину потрібно, за його розрахунками, 100 мікрограмів S1.

«Один 2000-літровий реактор може виробляти 35 грамів антигену в день, що досить для імунізації 350 тисяч людей», - розрахував вчений і уточнив, що вже в цьому році можна було б імунізувати три чверті населення Німеччини.

Спеціально для скептиків він запропонував варіант тестування вакцини спочатку на невеликому числі добровольців, потім - на представниках групи ризику. Наприклад - на медперсоналі. Штьокер впевнений, що нових хворих серед щеплених його вакциною, як і небезпечних побічних ефектів, не буде.

За інформацією видання "Факти"

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень