Безпричинно паскудний настрій: 5 звичок, які нас вбивають

Без перебільшення

Часто ми самі, навіть не усвідомлюючи цього, можемо погіршувати свій психологічний стан. Експерти з центру психології та розвитку «Київський дворик» розповіли, що звички та дії, які здаються нам комфортними, насправді можуть призвести до поганих наслідків - підвищення рівня тривоги, загострення депресивного стану і зниження загального тонусу організму.

Отже, які 5 побутових звичок завдають шкоди нашому психологічному здоров’ю?

Хаос на столі та в кімнаті

Фахівці кажуть, що захаращеність приміщення, в якому ми проводимо багато часу, впливає на якість як відпочинку, так і нашої роботоздатності, а ще безлад може підвищувати рівень стресу.

Натомість прибирання та правильна організація простору допомагає повернути відчуття контролю над своїм життям. Навіть якщо ви комфортно почуваєтеся у безладі, експерти радять таки тримати його на певному рівні.

 

Серіальні марафони

Здавалося б, немає нічого кращого, аніж після важкого дня засісти під ковдрою з чаєм і подивитись улюблений серіал. Однак, коли ми говоримо собі: «ще один епізод і спати» - майже ніколи не обмежуємося одним епізодом.

Вчені Техаського Університету в Остіні дослідили зв'язок між «запойним» переглядом шоу та депресією. Виявляється, улюблені серіали можуть викликати у нас певну залежність, наслідком якої буде намагання втекти від реальності та обмежити соціальну взаємодію.

Зловживання кавою

Звісно, кава дає нам дуже багато позитивних ефектів: більше енергії, зосередженість, підвищення метаболізму та й просто гарний настрій. Проте спеціалісти радять пам'ятати про те, що вживання більш як 400 мг кофеїну на день може спровокувати безсоння, підвищити тиск, а в окремих випадках навіть викликати тремор.

Якщо ви вже знаходитесь в тривожному стані, важливо обмежити вживання кофеїну – він тільки зробить тривогу сильнішою.

Ігнорування почуття голоду

Всім нам знайома ситуація, коли пропускаєш прийом їжі через відсутність апетиту або просто забуваєш поїсти через завантаженість справами. Психологи кажуть, що таких випадків краще уникати, пам'ятаючи при цьому, що перекус солоденьким чи бутербродами не замінить повноцінного обіду.

- Ігнорування почуття голоду призводить до падіння рівня цукру та дефіциту нутрієнтів, необхідних для повноцінної роботи мозку, - розповідають експерти. - Регулярний пропуск прийому їжі робить нас більш дратівливими, виснаженими і тривожними.

 

Нестача води в організмі

Наш мозок та інші внутрішні органи дійсно потребують багато води. Дослідження 2012 року, проведене Лабораторією людської продуктивності Університету Коннектикуту, показало, що втрата об'єму води у тілі на 1,5% може значно знизити рівень енергії, здатність чітко мислити і, як наслідок, зіпсувати настрій.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень