Безкоштовного адвоката від держави відтепер мають право отримати і АТОвець, і дружина мільйонера

На Рівненщині зросла кількість громадян, які можуть безкоштовно отримати юридичну консультацію

З 5 січня право на юридичну допомогу від держави мають, окрім АТОвців та незахищених верств населення (таких як інваліди чи сироти), ще й переселенці. А таких лише на Рівненщині проживає більше трьох тисяч. Разом з тим, через зміни, запроваджені цьогоріч на безкоштовну юридичну допомогу від держави можуть розраховувати і заможні люди, чому - розповідає директор Рівненського регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віктор Овдіюк:

 

- Якщо раніше потрібно було, щоб дохід складав менше одного прожиткового мінімуму, то зараз менше двох прожиткових мінімумів громадян. Якщо раніше для того, щоб звернутися за допомогою, потрібно було збирати і принести довідки про заробітну плату всіх членів сім`ї, то зараз потрібно лише довідку про свої доходи. І ми сміємося: зараз дружина мільйонера може до нас прийти і отримати правову допомогу, тому що в неї доходу немає, а дохід інших членів сім`ї зараз не береться до уваги.  

 

Він додав, що впродовж 2016 року 4,5 тисячі жителів Рівненської області скористалися послугами адвокатів за державний кошт. Кількість громадян, які звертаються з проханням надати адвоката, зросла в п’ять разів впродовж року. Адвокатам держава заплатила більше 3,5 мільйонів гривень.

 

.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень