БЕЗ ТЕПЛА – ВЗАГАЛІ можуть лишитися взимку цілі райони у містах мільйонниках. Через зруйновані ТЕЦ

В чому проблема

Юрій Ніколов -- ліворуч

Про неприємний аспект загальної важкої ситуації в Україні розповів журналіст проєкту «Наші Гроші» Юрій Ніколов.

У себе на ФБ він пише (стиль викладу збережено):

Говорив сьогодні з одним енергетиком про майбутні далі. Отже розклад такий.

 

Сьогодні з ремонту вивели атомний блок, то завтра трохи попустить з відключеннями.

 

Але ремонти АЕС продовжуватимуться постійно до опалювального сезону, тому невдовзі виведуть наступний і знову погіршає. А в липні пожаркішає, кондьори і у нас є всі шанси побачити репетицію зимового трешняка.

 

Це коли хоч АЕСки і працюватимуть, але споживання фізично зросте настільки, що атомки не вистачатиме ні приблизно, ні умовно, ні напівшишечки.

 

Якщо магічним чином влада не натягає якихось додаткових генераторів, то базовий сценарій на зиму такий: світло є 2 години, потім 6 годин нема. І так постійно.

 

Це означає, що енергія на водоканали буде, і фекальні насоси працюватимуть. (Київстар, спиш?).

 

Але безумовно стане ще гірше, якщо рашисти розвалять ще щось. З Європи натягать електрики не вийде, бо на їхньому боці тупо нема достаніх потужностей для передачі нам. А будувати – це роки.

 

Так само на роки – це будівництво нової генерації. На питання хто і що робить щоб швидко натягать купу дрібних котелень, когенераторів, і прочого - гірка посмішка.

 

Оптимістично, якщо включаться всі кому треба (хто б слухав коли це говорили заранє), то хоч якесь покращення може бути через дві зими.

 

Ну і найгірша особисто для мене частина.

 

Цей опалювальний сезон може стати катастрофою для міст, які грілись об нині розвалені крупні станції. На жаль це стосується не тільки мономістечок, але і великих районів кількох мільйонних обласних центрів, що теж були запитані від розбитих теплостанцій.

 

Йдеться про неможливість подати хоч теплу воду у батареї квартирних будинків. Не про те, щоб подати хоч трошки теплу воду, а взагалі теплоносій. Що таке промерзлий будинок - краще не знать.

 

А найгірша для мене частина тому, що я спитав енергетика: «А у тих, хто відповідає за рішення, є настрій вже зараз попередити мешканців ризикових територій про те, що у них є час подумати про переїзд кудись до тепла?

 

Ну от є ж ще чотири місяці до опалювального сезону, можна ж спокійно знайти нове житло, перевезти речі. Чи знову не хочуть попереджать зарані, щоб не розводить паніку?»

 

Так ось – нема відповіді. Є надія, що кикось-якоби.

 

Буде неправильно, якщо я б називав ті міста. Бо скажуть, що панікьор-маніпулятор-ІПСО. Це треба робити відповідальній за рішення особі.

 

І да. Проблема з поставкою в Україну доволі крупних енергоблоків з Європи полягає в тому, що вони крупні.

 

Да, вони відразу можуть покращити ситуацію. Але через свій фізичний розмір та стратегічну вагу - вони будуть мішенню для рашистських ракет.

 

Це як акваріумна рибка: «О, нова стінка акваріуму, новий світ, давайте поставим блок на місці розбитого. Буде тьоплінько».

 

Відтак відповідь зрозуміла – потрібні сотні і тисячі менших блоків, на яких у Путєна точно не хватить іскандерів, ні шахедів.

 

Бо з ППО, яке єдине може захистити крупні теплостанції, у нас біда. Але про цю біду ви хоча б без мене знаєте)))

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень