«Він дуже хотів жити»: У Рівному попрощаються з Героєм

Вічна пам’ять і слава Герою!

Завтра, 4 червня, у Рівному проведуть в останню путь 49-річного Захисника Андрія Токарчука.

Прощання відбудеться о 9:30 на майдані Незалежності. Поховають Героя на кладовищі «Нове», повідомили у Рівнераді.

Андрій Токарчук народився у Рівному, а з 10 до 12 років разом із родиною мешкав у Туркменістані.

Дружина Героя Тетяна розповіла:

Ми навчалися в одному класі у 21 школі. Потім Андрій закінчив юридичний факультет ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України», а за тим економічний факультет Міжнародного економіко-гуманітарного університету. Строкову службу проходив у прикордонних військах у Криму.

 

Все життя присвятив непростій та небезпечній справі – службі у поліції – спершу у відділі боротьби з економічною злочинністю, а потім у карному розшуку. Майором поліції пішов на пенсію. Він мав золоті руки, багато робив по дому, йому все піддавалося.

На початку повномасштабної війни Андрій Токарчук повернувся додому з-за кордону та пішов служити. 

Сказав, що мусить нас захистити: мене і сина, хоч він вже і дорослий… Стриманий, спокійний, дуже інтелігентний. Андрій спершу пройшов навчання, а потім працював з безпілотними літальними апаратами. Знаю, що брав участь у боях за Токмак, бачив, як гинуть його побратими… Мав контузію, приїжджав додому, аби побути хоч трохи зі мною, підлікуватися і знову повернувся на передову. Андрій був міцним чоловіком, не боявся нічого – міг виїжджати на автівці за побратимами, міг полагодити авто, міг практично усе, – поділилася дружина.

На жаль, 22 травня під час виконання бойового завдання 49-річний Андрій Токарчук отримав важке поранення, 31 травня він помер. 

20 років тому його батьки трагічно й одночасно загинули. Згоріли у своїй хаті від займання на горищі під час негоди. Андрій теж загинув від вогню. Він єдиний вийшов з охопленого вогнем бліндажа, після ворожого обстрілу. Він був Бійцем. Він дуже хотів жити й вмів виживати. Він майже тиждень боровся за своє життя в одному із Дніпровських шпиталів, – розповів близький товариш Героя Віталій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень