Що історики та експерти кажуть про закінчення війни в Україні

Які сценарії

Експерт з довготермінових стратегій Євген Глібовицький розповів, що на сьогодні можливі будь-які сценарії завершення війни – від поразки України до її перемоги та припинення бойових дій назавжди. Однак визначальним фактором буде не лише ситуація на фронті, а об'єднання суспільства.

Відомий публічний інтелектуал та історик Ярослав Грицак зауважив, що росія обов'язково зазнає колапсу. Однак це може статися навіть через десятиліття.

Поки росія сколапсне, Україна може три рази сколапснути. У нас не ті резерви. Думаємо в категоріях – за рік-два перемир'я, за десять – ЄС і можливо НАТО. А це означає – гра в довгу. Тоді питання повернення окупованих територій буде питанням часу, – зауважив Ярослав Грицак.

Тим часом директор Українського наукового інституту в Гарвардському університеті Сергій Плохій попереджає, що навіть розвалюючись, імперія може перемогти у війні.

Якщо імперія розвалюється в умовах війни й конфлікту, який виснажує їхні резерви, країна може формально виграти у війні, але потім вона не в змозі втримати свою імперію. Але більшість імперій помирає у війні, – каже Сергій Плохій.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень