На Рівненщині активізувалися змії: чи є у медзакладах антидот?

Як діяти у випадку укусу змій

На Рівненщині вже активізувалися змії. Випадків укусів людей поки не реєстрували. Втім, фахівці нагадують, що незабаром розпочнеться сезон збору ягід, зокрема, чорниць, і людям потрібно бути максимально уважними.

Експертка Руслана Драб повідомила, що на Рівненщині є один вид отруйних змій – гадюка звичайна. Антитоксину проти укусу у медзакладах області немає, але зазвичай пацієнти потребують лише симптоматичного лікування.

Головне, не займатися самолікуванням. У жодному випадку не використовувати джгути, не робити розрізів і не намагатися відсмоктати отруту.

 

Таким чином можна лише нашкодити.

 

Людям, яких вкусила гадюка, необхідно терміново звертатися до лікаря і відповідно до протоколу лікування усіх потерпілих госпіталізовують до реанімаційного відділення.

Нагадаємо, для збору ягід чи грибів жодних дозволів і квитків громадянам не треба. Однак у шести тергромадах області, які розташовані у прикордонній зоні, через мінну небезпеку відвідувати ліс заборонено.

Йдеться про Локницьку, Зарічненську, Висоцьку, Миляцьку, Старосільську та Березівську громади.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень