Без світла: асортимент хліба суттєво зменшиться, а той, що буде – подорожчає

Про наслідки тривалого відключення електроенергії в Україні

Ціни на хліб доведеться переглядати у випадках, якщо через тривале знеструмлення хлібопекарням доведеться використовувати генератори. При цьому доведеться скоротити й асортимент хлібобулочної продукції. Очільник «Козятинхліб» Сергій Годенко пояснив, що у продажі залишиться хіба що сірий хліб, батон та білий хліб. Це той хліб, який найбільше запитують покупці.

Запущений процес випікання хліба в жодному разі не можна зупинити чи перервати. Якщо реагувати на повітряні тривоги, то нам би довелося зупинити все виробництво, — зазначає Сергій Годенко.

До тривалих відключень електроенергії підприємство підготувалося, мають генератор, який забезпечить роботу на 12 годин.

Ми ще не рахували витрати на забезпечення роботи генератора, і як це вплине на собівартість продукції. Все залежить від потужності. Нам вистачає 50 кВт, це 20 л/год дизельного палива. Година роботи на генераторі обійдеться в 1 тис. грн, що дорожче за годину роботи на електриці на 600 грн. Але якщо перебої електрики будуть тимчасовим явищем, то справимось із цими труднощами, - кажуть виробники. 

Наразі підіймати ціни на хліб у Вінницькій області не планують, адже розуміють що купівельна спроможність населення за час війни ніяк не покращилася, а навпаки.

Джерело: agronews.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень