Житній хліб та кілька популярних круп зникнуть в Україні уже наступного року

З-за кордону сировину теж не привезуть

Житній хліб наступного року в Україні стане справжнім дефіцитом, якщо не зникне взагалі. Припускає таке генеральний директор HarvEast Holding Дмитро Скорняков. За його словами, може зникнути перлова та ячна крупа.

Вирощування жита і ячменю стало в Україні нерентабельним. Вирощування цих культур стало вкрай дорогим через порушення логістичних ланцюгів та значне подорожчання усіх складових технологічного процесу.

За реальну ціну ячмінь та жито ніхто не хоче купувати, тож фермери буквально не мають змоги продати вирощене бодай з мінімальним прибутком.

Такі культури як ячмінь, жито — виробляти взагалі немає ніякого сенсу. Ячмінь йшов у Китай, але зараз його неможливо туди відправити. Та ще й внутрішня ціна на нього така, що ти маєш збирати 10 т з га, щоб вийти в нуль. Це майже неможливо, - каже Скорняков.

Тож на наступний рік фермери відмовляються взагалі сіяти жито та ячмінь. Відповідно й продукти, які виробляють з такої сировини, просто зникнуть з продажу. Наразі Україна скорочує імпорт, тож з-за кордону ці продукти не привезуть. Тож очевидно, що від виробництва улюбленого багатьма «чорного» хліба доведеться відмовитися, як і від корисних ячмінних круп.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень