Ціна та ще чотири причини, чому не варто купувати нарізаний хліб

Хоча ніхто не заперечить, що це максимально зручно

Хімікати та консерванти

За спостереженнями споживачів, нарізаний хліб у пакеті може пролежати кілька тижнів без плісняви. Фахівці пояснюють – у таку хлібину додають більше домішок, аніж у ті сорти, які не планують продавати нарізаними.

До слова, коли пліснява на такому хлібі таки з'являється – вона має неприродній помаранчевий колір.

Псування

А якщо до нарізаного хліба під час приготування не додають консервантів, то він має у такому разі псуватися швидше, аніж його ненарізаний колега. Адже площа матеріалу для псування – зростає. Зважаючи, що хліб тримають у пакеті, утворюється конденсат і хліб наповнюється вологою.

Можна навіть провести експеримент: купити дві однакові за інгредієнтами буханки — нарізану і цілу — от побачите, швидше зіпсується нарізана.

Швидкість черствіння

Нарізаний хліб набагато швидше почерствіє, адже він виділяє більше вологи, аніж цілий буханець. Наприклад, у цілого батона зачерствіє тільки відрізаний краєчок, на який потрапляло повітря, а у порізаного хліба — почерствіє кожен шматочок.

Нарізка

Фахівці зазначають, аби ножі в апараті, який нарізає хліб, справно працювали, а скибочки виходили рівними й гладенькими, використовують спеціальну олію. Нею змащують ножі. Переважно це зовсім некорисний продукт.

Буває, що ножі обробляють етиловим спиртом — це дозволяє ще й подовжити термін придатності продукту.

Ціна

Такий хліб коштує дорожче ненарізаного. І це просто факт.

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень