Байден тричі спіткнувся та впав, піднімаючись на борт літака. Скандал між Китаєм та США (ВІДЕО)

«Америка не має кваліфікації, щоб говорити з позиції сили», - заява на переговорах

Це сталося сьогодні.

Президент США Джо Байден, піднімаючись по трапу літака, тричі спіткнувся і впав на сходинки, проте зумів без сторонньої допомоги піднятися і увійти в літак. Відео, зняте журналістами президентського пулу, розлетілося мережею.

А ще вчора на Алясці розпочалися переговори між главами зовнішньополітичних відомств Китаю та США.

Це переговори майже найвищого рівня, але проходять вони в атмосфері настільки жорсткої конфронтації, що журналістів попросили вийти з зали, аби вони не чули, що дозволяє собі Китай.

Від лідера зовнішньополітичного відомства Піднебесної (у відповідь на критику з боку голови Держдепартаменту США) звучать заяви типу:

Ми надто переоцінювали США, вважаючи, що ви здатні вести перемовини з дотриманням вимог дипломатії. Ви не маєте кваліфікації, щоби розмовляти з Китаєм з позиції сили.

Як пише російська служба ВВС

Эта перепалка, происходившая на глазах у представителей мировых СМИ, продолжалась более часа и предварила сами переговоры, включавшие три раунда. Это была первая встреча на столь высоком уровне с июня прошлого года и первая для администрации Байдена.

 

Позже американская делегация обвинила китайскую сторону в нарушении протокола, по которому на вступительные речи обеим странам отводилось по две минуты.

За словами Джейка Саллівана (праворуч), США зовсім не зацікавлені в конфлікті з Китаєм

«Похоже, что китайская делегация прибыла на переговоры с намерением сыграть на публику и театральные эффекты доминировали над содержанием», - отметил один из американских переговорщиков.

 

Впрочем, американских чиновники подчеркнули, что переговоры пойдут по плану, предположив, что преувеличенная дипломатическая риторика китайцев часто нацелена на домашнюю аудиторию.

 

В свою очередь китайцы заявили, что это американцы нарушили протокол, и вновь обвинили их в «беспочвенных нападках» на внешнюю и внутреннюю политику Китая.

Ян Цзечи (в центрі) закликав американців припинити просувати свою власну версію демократії

Ян внес и более позитивную ноту, выразив надежду, что серьезные трудности в китайско-американских отношениях должны остаться в прошлом.

Тим часом у Китаї великою популярністю нині користується ось такий мем

Натисніть плей для перегляду

 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень