Байден переміг на виборах. Але він ще не президент

Трамп може оскаржити результати

Джо Байден

Майже 78-річний Джо Байден отримав понад 270 голосів виборників, необхідних для перемоги на президентських виборах, і його уже вітають з перемогою на виборах президента США. Однак це не означає, що він уже переїздить до Білого Дому: інавгурація має відбутися 20 січня, крім того, Дональд Трамп може оскаржити результати виборів у суді, - повідомляє ВВС-Україна.

Новий термін президента США починається опівдні 20 січня. Це відбувається під час інавгурації президента і віцепрезидента, які складають присягу на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні в присутності голови Верховного суду.

Якщо так і відбудеться, Джо Байден як президент та Камала Гарріс як віцепрезидент почнуть виконувати свої обов'язки 20 січня 2021 року.

Дональд Трамп

Період між оголошенням результатів виборів і вступом на посаду нового президента називається перехідним. У цей час майбутній президент збирає команду, яка готується перебрати всю владу одразу після інавгурації.

Члени команди будуть наймати працівників президентської адміністрації, обговорювати з ними пріоритети політики і готувати до управління державою.

Федеральні агентства мають повідомити про заплановані заходи, бюджети і розповісти, у кого які завдання і обов'язки.

Перехідна команда збирає всю необхідну інформацію для нової адміністрації і готуватиметься надати їй допомогу після інавгурації. Деякі її члени отримають запрошення працювати в адміністрації президента.

Очевидно, що Трамп оскаржить результати виборів. Його команда шукає найкращих юристів, які висунуть звинувачення. Вони оскаржать в судах голосування поштою в окремих штатах, після чого справа може дійти до Верховного суду.

Білий Дім

Однак експерти вважають, що ні позови, ні навіть перерахунок голосів не допоможуть змінити результати голосування.

Нові господарі Білого Дому напевне захочуть змінити меблі і зробити ремонт. На це Конгрес виділяє кошти. У Білому Домі 132 кімнати.

Меланія Трамп багато чого переробила в резиденції і вже встигла замовити багате різдвяне оздоблення. Та чи отримає вона від того задоволення – це ще питання.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень