Банки готуються переписувати курс: що буде з доларом у березні

Що буде з доларом до кінця робочого тижня?

Банківський сектор прогнозує здорожчання готівкового долара в Україні. Очікується, що у березні вартість американської валюти перебуватиме на рівні 38,25-40,5 грн. Увечері ж 28 лютого банки визначили курс в середні 38,2/38,68 грн (купівля/продаж). Обмінники – 38,25/38,61 грн.

Про валютну ситуацію розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він зазначив, що різниця між курсами купівлі та продажу на готівковому ринку складе:

  • до 50 коп. у банках;
  • до 1 грн в обмінниках.

При цьому Лєсовий наголосив: різниця між курсами купівлі в банках та обмінних пунктах буде мінімальною – до 10-20 коп. Причина – конкуренція за продавців валюти.

Загалом же, зазначив банкір, наступного місяця ситуація на ринку буде «більш-менш прогнозованою». Припускати так дає підставу те, що «будь-які фактори, які можуть негативно позначитися на ринку, наразі неактивовані».

— Проте врахувати всі можливі обставини, що можуть вплинути на ринок, зараз вкрай важко, – застеріг Лєсовий.

Що буде з доларом до кінця робочого тижня

Зі свого боку, фінансовий аналітик Олексій Козирев зазначив: до кінця поточного робочого тижня (1 березня) в українських обмінниках може суттєво змінитись курс готівкового долара. Причому, неоднорідно: здешевшати в купівлі та здорожчати в продажу. Очікується, що вартість американської валюти в них перебуватиме в межах від 37,9 до 38,85 грн.

Схожа ситуація очікується і в банках. Так, за прогнозом, цього тижня курс долара у них перебуватиме в межах коридору купівлі та продажу від 37,85 до 38,9 грн. 

Джерело: OBOZ.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень