В українських обмінниках нові правила продажу доларів: скільки тепер можна придбати валюти

У Нацбанку очікують позитивного ефекту

НБУ дозволив українцям купувати стільки готівкової іноземної валюти – в т.ч. доларів, – скільки їм потрібно. Нові правила діють з 1 грудня – причому як для банків, так і для обмінників.

До цього ж купити можна було лише певну суму. Зокрема, обсяг можливого продажу готівкової валюти для кожного банку визначався як сума кількох складових, нагадав нардеп від «Слуги народу» Данило Гетманцев.

Зокрема, йшлося про залишок готівкової валюти у банках станом на 13 квітня 2022 року. А також обсяг перевищення між купівлею-продажем готівкової валюти та 120% від обсягу купленої безготівкової валюти у населення.

— НБУ скасував обмеження щодо обсягу продажу готівкової валюти населенню.

 

Це важливий крок на шляху до валютної лібералізації, пом'якшення валютних обмежень, – зазначив нардеп.

У Нацбанку очікують позитивного ефекту

Водночас у самому регуляторі наголосили: скасування обмежень на продаж валюти населенню позитивно позначиться на стані ринку. Зокрема, за оцінками, це сприятиме:

  • мінімізації різниці між готівковим та безготівковим курсами;
  • стабілізації курсових очікувань;
  • підвищення стійкості валютного ринку.

— Національний банк продовжує пом’якшувати валютні обмеження, ураховуючи потреби збереження макрофінансової стабільності, захисту міжнародних резервів, забезпечення першочергових потреб оборони, економіки та громадян.

 

А також пропозиції суб’єктів фінансового ринку, що забезпечують зазначені першочергові потреби, – пояснили там такий крок.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень