Багатодітний Муляренко у Рівному говорив про відповідальність перед... родиною (ФОТО)

Духовний сніданок в РОДА

Олексій Муляренко та Світлана Богатирчук-Кривко.

Щаслива сім’я – основа здорового та міцного соціуму. Така головна теза звучала під час дев’ятого духовного ранку, що традиційно проходить у перший вівторок місяця в облдержадміністрації.

Зустріч присвятили Міжнародному дню сім’ї, який відзначають у середині травня.

До речі, найближчої неділі у Рівному з цієї нагоди відбудеться хода за сімейні цінності.

Голова ОДА Олексій Муляренко, як батько п’яти дітей під час спілкування з духівництвом зауважив, що кожен повинен відповідати за свої вчинки:

- Для мене особисто сім’я це фундамент, це тато і мама, які мають визначені статі. Є таке трактування сім’ї, як сім і я. Тобто тато і мама і п’ятеро дітей. Це напевне ідеальна картинка, яка закладалась у розуміння поняття і фанатичну складову слова «сім'я». Я можу пишатись, тим, що таку сім'ю створив, адже маю п’ятеро дітей та дружину. Аби створити міцну сім'ю і врешті таку ж родину треба розуміти одне – ми несемо особисту відповідальність за те, що відбувається вдома. Бо врешті це те, що відбувається у суспільстві. Адже все починається зі стосунків з жінкою, з дітьми, з батьками. Врешті, від того, як особисто я відношусь до своєї сім’ї залежить те, якою буде моя країні.

Отець Віталій Кузін.

Священик Рівненської єпархії ПЦУ Віталій Кузін вказав на головні проблеми суспільства – вихованням дітей не займаються навіть у повноцінних сім’ях:

- Я помітив, як священик, що батьки навіть у повноцінних сім’ях не займаються вихованням дітей. Останні виховуються у фільмах, на вулиці, в інформаційному потоці, який важко контролювати. Це не правильно. Батько повинен виховувати сина, як чоловіка, як майбутнього батька. Матір повинна готувати доньку, щоб та стала повноцінною матір’ю. Людина стає людиною тоді, коли продукує подібного собі. І батькам нагадаю, люблячи своїх дітей ти повинен любити й чужих, бо не можна робити іншим зло задля блага власного.

Про благо інших дітей – яких важко назвати чужими – дбають сімейні радниці, яких теж запросили на духовний ранок.

Це Любов Романюк, Ліана Діновська та Інна Березовська.

Інна Березовська.

Усі вони одностайно заявили, що у Рівному та області – маса дітей, які живуть у проблемних сім’ях.

Ліана Диновська — зліва, Любов Романюк — справа.

Цих дітей треба рятувати, каже Любов Романюк:

- Добре проводити богослужіння та навчання у недільних школах, але ще й треба піклуватися про тих дітей, які не можуть самі прийти до церкви, не можуть вільно спілкуватися з однолітками, відвідувати школу і жити нормальним життям у морально здоровій сім’ї. Нам потрібні центри для реабілітації, групи для психологічного відновлення морально скалічених дітей.

Присутні були одностайними у тому, що

правильні відносини між чоловіком і жінкою формують у дітей відповідальне батьківство,

виховання на Біблійних цінностях впливає на якість життя, а щаслива сім’я – основа здорового суспільства.

Фото надала прес-служба Рівненської ОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень