Багато солі й консервантів: скільки червоної ікри безпечно вживати на день
Попит на цей продукт на свята стрімко зростає
Чимало українців не уявляють новорічного столу без червоної ікри. Проте спеціалісти застерігають – користь від цього продукту тільки у малих порціях. А от зловживаючи ікрою, можна навіть нашкодити організму.
Щоденно можна споживати не більше двох-трьох чайних ложок червоної ікри. Інакше користі не буде.
А все тому, що в ікрі надто багато солі та консервантів, які провокують в організмі набряки, - застерігають гастроентерологи.
Якщо ікру будуть споживати не тільки дорослі, а й діти, то краще на стіл поставити слабо солену ікру без консервантів.
Ікра - це алергійний продукт, перш ніж дати його дітям, краще проконсультуватися з сімейним лікарем чи педіатром, який спостерігає вашу малечу.
Лікарі застерігають – ікру не варто давати дітям віком до 3 років. Річ у тому, що у малечі ще не сформований до кінця шлунково-кишковий тракт, й шлунок може елементарно не впоратися з таким важким продуктом.
При цьому в ікрі дуже багато й корисних речовин та мікроелементів:
- фолієва кислота
- йод
- фосфор
- залізо
- кальцій
- полінасичені жирні кислоти.
За словами гастроентеролога, ікра при цьому доволі низькокалорійна й містить білок. Сіль в ікрі зберігає свіжість й користь червоної ікри, а замороження своєю чергою «вбиває» вітаміни групи B та Е.
Радіо Трек: НОВИНИ