

Ікра - продукт елітний і досить дорогий, тому дуже важливо вміти правильно її вибирати
Ікринка - не що інше, як риб'яче яйце. Відповідно, в ній сконцентрована маса корисних речовин, починаючи з білків і закінчуючи унікальними жирними кислотами Омега-3. Ікра рекомендована людям, які активно займаються спортом, які борються із зайвою вагою, вона відновлює свій імунітет і фізичну форму після перенесених захворювань.
Якщо, звичайно, мова йде про офіційні канали. Справа в тому, що імпорт ікри з Росії заборонений з 2015 року, і баночки, на яких північний сусід значиться як країна-виробник, потрапили до нас нелегально. У кращому випадку - це контрабанда без дотримання умов зберігання, в гіршому - фальсифікат. Врахуйте, що саме під виглядом російської ікри часто продаються підробки: на базарах, в інтернеті і з рук.
Є різні види тихоокеанського лосося: горбуша, кета, нерки, кижуч, чавичі. Відповідно, характеристики ікри - колір, розмір, аромат - різняться. Наприклад, ікринки кети блідо-червоні з помаранчевим відтінком і досить великі - від 5 мм. Ікринки нерки яскраво-червоні і набагато дрібніші - 2,2 мм. Шукайте на етикетці конкретний вид риби (якщо його немає - це привід задуматися) і перевіряйте, чи відповідає «екстер'єр» ікринок заявленому сорту.
Оскільки немає власного промислу. Консервована ікра виробляється в Україні з ікри замороженої (такою вона прибуває з Аляски). Тому, купуючи баночку, не варто орієнтуватися на дату фасування - вона може бути якою завгодно. Важливо лише, щоб був зазначено місце походження сировини і дотримані термін і температура зберігання - в розфасованому вигляді до 12 місяців при -2 ... -4˚С.
Також як не існує ікри преміум і супер-преміум класу. Це, до речі, хороший спосіб виявлення підробки. Бачите подібний напис, звертайтеся за роз'ясненнями до продавця. У червоної ікри буває тільки перший і другий сорт. Ікра другого сорту - цілком якісний продукт, просто в банку допускається суміш ікринок різних видів лосося і деяка кількість «лопанця».
Тут потрібно розділяти ікру заморожену, в складі якої лише ікра і сіль, і ікру консервовану, для виготовлення якої використовують антисептичні компоненти Е200 і Е211 (тільки в парі і не більше 0,01%), плюс рослинне масло (до 1%) або харчовий гліцерин - щоб ікринки не злипалися. Всі перераховані добавки безпечні.
Свіжу ікру засолюють відразу після вилову риби, а потім заморожують. У такому вигляді і при температурі -18 ° C продукт може зберігатися до 2-х років без втрати смакових якостей і корисних властивостей. Купити заморожену ікру з Аляски можна в супермаркетах - шукайте пластикові контейнери з масою нетто від 0,2 до 1,0 кг.
А саме: протягом 10-12 годин при температурі 1-4? С. Іншими словами, треба вийняти контейнер з морозильної камери і перекласти його на ніч в холодильник. І вже вранці вас чекатиме ароматний і поживний інгредієнт до сніданку. До речі, запам'ятайте, повторно заморожувати ікру категорично не рекомендується. Після розморожування її потрібно з'їсти протягом 2-5 днів.
Джерело: Факти
Радіо Трек: НОВИНИ
Хто після підвищення пенсій у липні отримає 6081 грн?
У супермаркетах змінили ціни. Скільки коштує цукор та сіль
Щось пронеслося над Рівним. У військовій адміністрації прокоментували
«Поцілунок долі» чекає на 3 знаки Зодіаку: Кому щаститиме до 2026 року
У ПФУ розповіли, якими будуть пенсії з 1 липня
Згубилася собака мисливської породи естонський гончак. Прохання повернути загубленого улюбленця за винагороду.
Знайдена картка Приватбанку, універсальна. Територія газотрону. Поверну власнику який назве останні чотири цифри. +380975244009 [media=267008]
20.01.2022 на вул.Чорновола у Рівному водій VW Sharan BK2748CH Маркушевський В.О. втратив своє пенсійне посвідчення. Аби забрати документи завертайтесь за номером 0677954878