«Це дуже хороший приклад»: директорку дитсадка «BabyLand» залучили до розробки нового закону (ФОТО)

Голова комітету Верховної Ради прибув до Рівного, аби оглянути дитячий садочок

Cергій Бабак та Ірина Петрик-Щокова.

Єдиний приватний дитсадок у Рівному «BabyLand» оглянули гості з Верховної Ради.

Зокрема голова комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, народний депутат від Рівненщини Дмитро Соломчук та експертка з питань охорони здоров’я Оксана Дмитрієва.

На фото зліва на право: експертка з питань охорони здоров'я Оксана Дмитрієва, голова комітету з питань освіти, науки та інновацій у Верховній Раді України ІХ скликання Сергій Бабак, народний депутат від Рівненщини Дмитро Соломчук і директора дитячого садо

Директорка закладу Ірина Петрик-Щокова провела їм екскурсію дитсадочком.

Кімнати для ігор і занять. Як керівництво дитсадка каже, що діти мають мати особистий простір для ігор, тож і кімнати є просторими.

Показали класи для навчання, творчості, кімнати для масажу та інші зручності. Найбільше голову освітнього комітету ВР вразила соляна кімната, говорить Сергій Бабак:

У Києві я бачив подібні приватні садочки. Це дуже добре, що є такий у Рівному. Насправді, він дуже вразив. Хотілося б, аби було більше таких садочків, і щоб державні теж такими зробили. От чого немає в інших місцях – це соляна кімната. Це справді унікальна річ. Ніколи не був у соляних кімнатах, і якщо це справді корисно, то це дуже круто.

Соляна кімната.

Після екскурсії гості з парламенту поспілкувалися з директоркою «BabyLand» Іриною Петрик-Щоковою.

З'ясувалося, що її хочуть залучити до розробки нового законопроєкту про дошкільну освіту:

У нас є завдання, яке ми собі поставили – підготувати новий закон «Про дошкільну освіту». В ідеалі - до кінця літа. Але думаємо, що внесемо законопроєкт на розгляд Верховної Ради десь восени. Ми хочемо його перебудувати, зробити таким, який відповідає сучасним вимогам.

Гості оглядають тематичні дитячі малюнки. В закладі є окремі кімнати для творчості, де діти можуть сповна показати свої мистецькі здібності.

Керівництво «BabyLand» хочуть залучити до розробки закону, оскільки сучасний дитсадок під час будівництва керувався нинішнім законом про шкільну освіту, санітарними та пожежними нормами. Тож парламентарям цікаво дізнатися, які з цих норм у «BabyLand» вважають застарілими чи неактуальними, говорить Сергій Бабак:

І от тут в мене є запитання: що на вашу думку варто було б змінити. І в законі, і в нормах. Ви з цим уже стикалися і розумієте, що частково ці норми вже не мають сенсу.

Голова освітнього комітету пояснив, що в парламенті хочуть створити окрему робочу групу, куди й запропонували залучити Ірину Петрик-Щокову. Директорка приватного дитсадка погодилася та пояснила, яким чином хотіла б працювати:

Я думаю, що це можливо, і це можна зробити в варіантах письмових пропозицій. Це було б дуже зручно. Ми могли б підготувати такі варіанти.

Перше, що має надіслати керівництво «BabyLand» до Верховної Ради – це зауваження до чинних санітарних норм.

Після відвідин приватного дитсадка Сергій Бабак сказав, що вирушить до Острозької академії.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень