Автоматичного перерахунку субсидій не буде. Хто має звертатися за допомогою знову 

Йдеться про оплату комірного у міжопалювальний період 

Частина українців, які користувалися субсидіями на оплату комунальних послуг взимку, мають знову звертатися до органів соціальної підтримки за призначенням допомоги на міжопалювальний період.  Субсидія на неопалювальний період призначається з 1 травня до 30 вересня, якщо сім'я витрачає на оплату комунальних послуг понад 15% від загального доходу. Рішення ухвалює ПФУ.

Автоматичний перерахунок проведуть для тих сімей, де не змінився склад сім'ї та майновий стан. 

Є певна категорія громадян, які мають звернутися до відділення ПФУ: якщо в опалювальний сезон розмір плати за ЖКП, внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування та соціальної норми житла та не перевищував обсяг обов'язкового відсотка платежу (призначена субсидія складала 0 грн).

Якщо такі домогосподарства претендують на призначення субсидії на неопалювальний сезон, їм слід подати до ПФУ нові та правильно заповнені заяву та декларацію.

Важливо: якщо заява подана протягом двох місяців з початку неопалюваного сезону, субсидія призначається з початку, але не раніше дня отримання права на неї.

Якщо субсидію призначили з початку неопалюваного сезону, для її розрахунку враховують середньомісячний сукупний дохід за ІІІ та ІV квартали минулого календарного року. Пенсія враховується у розмірі нарахованої виплати за березень цього року.

Вказано, що документи для оформлення субсидії можна надати через сайт електронних послуг Пенсійного фонду України: pfu.gov.ua.

За субсидією має право звертатися член сім'ї, на ім'я якого виписані комунальні рахунки. Звертатися по державну допомогу можна особисто або в онлайн-режимі.

Субсидію перераховують двічі на рік – 1 жовтня на опалювальний сезон та 1 травня на неопалювальний сезон.

Допомогу на оплату комунальних послуг не призначають, якщо сім'ї:

  • мають борги за комуналку – не оплачували послуги за три та більше місяців;
  • хоча один член сім'ї не навчається і не працює, але при цьому не стоїть на обліку як безробітний;
  • площа будинку перевищує 230 кв. м чи квартири – 130 кв. м (крім багатодітних сімей);
  • які мають авто віком до п'яти років, або володіють більш ніж одним транспортним засобом віком до 15 років (крім велосипедів та мопедів);
  • не повернули помилково призначену субсидію – переплату;
  • мають банківський депозит на 100 та більше тисяч гривень;
  • купували щось більш ніж на 50 тис. грн протягом року до оформлення субсидії;
  • накопичили заборгованість за аліментами – за три та більше місяців.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень