Як відновити виплати субсидії: у ПФУ розповіли деталі

Найчастіше люди залишаються без підтримки через борги

Українці, яких позбавили виплат субсидії через борги, чи з інших причин, можуть відновити виплати. Передусім – це виплатити борги та знову звернутися до ПФУ за допомогою.

Йдеться про борг, що перевищує суму у 680 гривень, який не сплатили впродовж трьох місяців. Якщо вчасно не сплатити комуналку через затримку пенсії чи зарплати, то для відновлення виплат слід подати до Пенсійного фонду відповідне документальне підтвердження.

Можна виплачувати борги й частинами. У цьому випадку треба укласти угоду про реструктуризацію боргів з компанією-постачальником послуг та обрати період повернення боргу.

У випадку, якщо помер член сім'ї, на якого було оформлено допомогу, субсидію відновлять при зверненні до органів Пенсійного фонду родичів. А якщо субсидіанти приховали реальні доходи для отримання виплат, то у відновленні субсидії їм відмовлять. При зміні місця проживання обов'язково потрібно повідомити про це органи Пенсійного фонду, щоб перенаправити субсидію на іншу адресу.

Щоб не втратити субсидію, важливо повідомити орган ПФУ про отримання одноразового доходу, який більший за 25-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (67,1 тис. гривень), інакше відомство позбавить вас субсидії, коли саме дізнається про це.

Джерело: ubr.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень