Аспірин більше не рекомендуватимуть для профілактики інсультів та інфаркту

Як з’ясувалося, це приносить більше шкоди, ніж користі

Американська серцева Асоціація (AHA) більше не рекомендує особам з серцевою недостатністю приймати аспірин щодня в низьких дозах для запобігання інфаркту та інсульту. Як з'ясувалося, це більше шкодить здоров'ю, аніж приносить користі.

Як відомо, аспірин розріджує кров, його призначали для запобігання утворення тромбів. Раніше вважалося що це може врятувати від розвитку інфаркту чи інсульту. Тому аспірин у низьких дозах призначали для постійного приймання хворим з серцево-судинними захворюваннями в анамнезі.

Проте, аспірин може провокувати кровотечі, зокрема збільшує їх ризик у мозку та кишківнику. Для більшості людей ризики щоденного вживання аспірину вищі, ніж прогнозована користь пояснює декан коледжу громадського здоров’я Університету Кентуккі та колишній президент AHA говорить Донна Арнетт.

Наприклад журнал Family Practice зазначає, що на кожних 1200 осіб, які вживають аспірин впродовж п’яти років, трапляється на чотири серцевих напади й три інсульти менше.

 

Але при цьому буде три мозкових кровотечі й вісім інших кровотеч.

На сьогодні баланс користі й шкоди змінився. Раніше аспірин був визнаний основним методом профілактики серцево-судинних захворювань:

Це була епоха, що передувала широкому застосуванню статинів, до того, як ми стали краще контролювати артеріальний тиск, - пояснює співавтор дослідження Марк Ебелл.

Джерело: ua.novosti

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень