Апельсиновий кекс з вареним цитрусом (РЕЦЕПТ)
- апельсин - 1 шт. (250-300 г)
- борошно - 200 г
- вершкове масло - 200 г
- цукор - 200 г
- яйця - 3 шт.
- розпушувач тіста - 2 ч. л. без вершка
- цукрова пудра для посипки.
Апельсин добре помити содою. Залити водою, довести до кипіння і варити, накривши кришкою, приблизно 1,5 години до м’якості. Потім апельсин трошки остудити, розрізати й обов’язково вибрати всі кісточки, інакше кекс буде неприємно гірчити. Потім варений апельсин подрібнити блендером в пюре.
До масла (масло, як і всі інші інгредієнти для кексу, повинні бути кімнатної температури) додати цукор і збити міксером. До збитого масла по одному додати яйця, кожен раз ретельно збиваючи міксером.
До отриманої маси додати апельсинове пюре. Збити міксером. Потім всипати просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. І знову ретельно, на малій швидкості перемішати міксером.
Тісто викласти у змащену рафінованою олією форму і випікати в розігрітій до 180 °C духовці 40-45 хв. Після цього кекс вийняти з форми й охолодити на решітці. Потім кекс щедро присипати цукровою пудрою.
Апельсиновий кекс готовий.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ