Апельсиновий кекс з вареним цитрусом (РЕЦЕПТ)

Родзинкою цього апельсинового кексу є те, що до його складу входить варений апельсин, який надає випічці особливої структури та смаку.
 
Інгредієнти:
  • апельсин - 1 шт. (250-300 г)
  • борошно - 200 г 
  • вершкове масло - 200 г 
  • цукор - 200 г 
  • яйця - 3 шт. 
  • розпушувач тіста - 2 ч. л. без вершка 
  • цукрова пудра для посипки.

Апельсин добре помити содою. Залити водою, довести до кипіння і варити, накривши кришкою, приблизно 1,5 години до м’якості. Потім апельсин трошки остудити, розрізати й обов’язково вибрати всі кісточки, інакше кекс буде неприємно гірчити. Потім варений апельсин подрібнити блендером в пюре.

До масла (масло, як і всі інші інгредієнти для кексу, повинні бути кімнатної температури) додати цукор і збити міксером. До збитого масла по одному додати яйця, кожен раз ретельно збиваючи міксером.

До отриманої маси додати апельсинове пюре. Збити міксером. Потім всипати просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. І знову ретельно, на малій швидкості перемішати міксером. 

Тісто викласти у змащену рафінованою олією форму і випікати в розігрітій до 180 °C духовці 40-45 хв. Після цього кекс вийняти з форми й охолодити на решітці. Потім кекс щедро присипати цукровою пудрою. 

Апельсиновий кекс готовий.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень