Переможний альтернативний бренд Рівного звинувачують у плагіаті?

Щоправда, йдеться про древній символ Алатир

Сьогодні вночі завершується інтернет-голосування за альтернативний бренд Рівного. А в понеділок голосування завершилося і в міському будинку культури.

Виглядає, що в обох випадках найбільше голосів підтримки набирає варіант, запропонований групою студентів "Водника".

Однак, учора представник ініціативної групи з проведення конкурсу на альтернативний бренд Рівного, відомий у місті як Міцик Гонібез, повідомив, що саме цю роботу намагаються звинуватити у плагіаті. Начебто подібний малюнок використовувався для логотипів інших міст. Зокрема, у групі конкурсу з'явився такий допис:

[media=54853] 

Насправді це символ  Алатир, який використовується всіма слов’янськими народами, розповідає Міцик:

У принципі, прецедент, звичайно, є, цей символ використовувався вже більше тисячі років всіма слов'янськими народами як символіка не тільки міст, але й політичних партій, громадських організацій і т.д. Прецедент, звичайно, є, але я не думаю, що це настільки серойозно, щоб завадити самому конкурсу.   

Нагадаємо, що остаточний варіант бренду міста затверджуватимуть депутати міської ради. Власне, крім двох переможців альтернативного конкурсу у голосуванні братимуть участь і одіозні «кружальця». 

Учасники спільноти конкурсу виклали і свої докази щодо повного права використання Алатира, як лого для Рівного. Зокрема, це вишивка та писанки.

Фото з групи Конкурс на альтернативний Бренд Рівного

[media=54851] 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень