Рівненському аеропорту готові шукати інвестора

Вже створена спеціальна комісія

Йдеться про передачу майнового комплексу летовища у концесію.

Тобто в тимчасову експлуатацію іншим державам чи іноземним фірмам, або приватним особам.

Обрати таких має конкурсна комісія, за створення якої проголосували обласні депутати.

Таке рішення депутати прийняли з огляду на те, що обласний бюджет не може покривати борги комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне».

До складу комісії включили обласних обранців, очільників профільних управлінь, представників СБУ та заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка. 

В її повноваження входить розроблення документації щодо умов конкурсу.

Проте, всі рішення прийматиме не комісія, а депутатський конкурс, пояснив Ігор Тимошенко:

- Минулого разу на сесії це питання не знайшло підтримки. Нині ж за концесію проголосували. Йдеться не про продаж майна, воно залишиться у власності громади області. Це передається, фірмі чи приватній особі, майновий комплекс на певних умовах, які в першу чергу передбачають концесійні платежі, не орендну плату. Йдеться про конкретні суми, які сплачуватимуть у бюджет області. При цьому до концесіонера переходить право інвестувати та забезпечувати розвиток аеропорту, так, як він це бачить.

Поки конкретних пропозицій від охочих інвестувати в аеропорт не надходило, каже чиновник. Втім в обласній адміністрації сподіваються, що конкурс вдасться провести.

До слова, передача у концесію – один із пунктів затвердженої торік програми розвитку Міжнародного аеропорту «Рівне». Нею також передбачено погашення боргів та закупівля необхідного обладнання.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень