Адвокат Дупак: «Нехай штрафують Заблуду хоч тричі на день, поки не пустить перевірку на «Рівнеазот»»

Кожного разу – на 1700 гривень

Валентин Дупак в студії "Радіо Трек"

Рівненський адвокат Валентин Дупак в ефірі «Радіо Трек» запропонував наглядовим інстанціям, яких керівництво підприємства «Рівнеазот» неодноразово не допустило на територію з позаплановою перевіркою, кожного разу складати протоколи, за якими посадову особу – керівника Михайла Заблуду - мають оштрафувати на 1700 грн. І робити це хоч тричі на день, поки їх нарешті впустять.

Якщо представників уповноваженого органу не допускають до перевірки з направленням на її здійснення, керівник підприємства має нести адмінвідповідальність у вигляді штрафу… десять разів прийдуть – і вже 17 тисяч, -  сказав адвокат.

Він також констатує, що норма закону про відповідальність за неповідомлення місцевої влади та громади про виникнення надзвичайної ситуації не працює.

Вони повинні це робити, але немає санкції за невиконання. Тобто ця норма не працює, - сказав Валентин Дупак.

Адвокат Дупак також розкритикував заяву керівництва Національної поліції про те, що воно контролює розслідування кримінальної справи, нібито порушеної після вибуху на «Рівнеазоті», бо вважає, що цієї справи не існує, адже її могли б порушити лише якби були потерпілі від вибуху.

Кримінальної справи нема, потерпілих нема, є фото хмари. На якій підставі порушувати? Перевірку на підприємство не допустили, акт про недопущення не склали. От замінять шматок труби - і допустять тоді перевірку, і нехай вона доведе, що тут щось було, - розмірковує адвокат.

Він також пообіцяв надати правову допомогу працівникам підприємства, якщо їх звільнять за оприлюднення відео помаранчевої хмари, яка з’явилася унаслідок вибуху, зауваживши, що це буде, напевне, не за один день і формально - з інших мотивів.

Читайте ВИБУХ: на заводі біля Рівного – надзвичайна подія (ФОТО/ВІДЕО)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень