Уряд відреагував на ситуацію з «РівнеАзотом», поліція – теж. Відкрили кримінальне провадження

На місце події виїжджали очільники міста та області, а також головний санлікар Рівненщини

Відомо, що внаслідок надзвичайної події обійшлося без постраждалих і підприємство «РівнеАзот» працює у штатному режимі.

Однак, на випадок, якщо через викид нітрозних газів люди все ж потребуватимуть допомоги, у міській лікарні розгорнули 25 ліжкомісць. Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

На фото: голова правління "Рівнеазот" Михайло Заблуда, міський голова Олександр Третяк, очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль та керівник ДСНС області Сергій Крук
На фото: голова правління "Рівнеазот" Михайло Заблуда, міський голова Олександр Третяк, очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль та керівник ДСНС області Сергій Крук

Він наголошує, що хімічно небезпечних речовин у повітрі не виявлено:

– За словами головного санітарного лікаря Романа Сафонова, вміст викидів у повітрі не перевищує жодних норм. Забруднення у повітрі абсолютно немає, як в Городку, так на території підприємства, тим більше на території Рівного, - зауважив Олександр Третяк.

Окрім міського голови Рівного та головного санітарного лікаря Романа Сафонова, на місце події приїхав й очільник області Віталій Коваль.

За його словами, Рівненський Гідрометцентр завершив заміри у 4-х точках: селах Городок, Караєвичі, Обарів, а також в Рівному на вул.Млинівській.

– Перевищення гранично допустимої концентрації діоксиду азоту у повітрі НЕ ВИЯВЛЕНО! - заявляє голова РОДА.

Голова РОДА Віталій Коваль
Голова РОДА Віталій Коваль

Раніше він повідомив, що оцінкою загроз займається екоінспекція.

На інцидент вже відреагували і в уряді. Там також запевняють, що підстав для паніки немає.

Загрози людям та навколишньому середовищу внаслідок розгерметизації трубопроводу поблизу м. Рівне немає, - йдеться у повідомленні на офіційному сайті уряду.

Тим часом Державна служба України з надзвичайних ситуацій оприлюднила на своєму сайті дані щодо якості повітря у місті Рівне:

Хімічно небезпечних речовин у повітрі не виявлено, загрози людям та навколишньому середовищу немає.

 

Концентрація окису азоту в повітрі на території підприємства становить 0,5 – 0,8 мг/м куб. при гранично допустимій концентрації – 1,5 мг/м куб.

Між тим, у поліції за фактом аварії на хімзаводі «Рівнеазот» порушено кримінальне провадження. За попередніми даними, причиною стала розгерметизація трубопроводу на ділянці підігріву хвостових газів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень