Уряд відреагував на ситуацію з «РівнеАзотом», поліція – теж. Відкрили кримінальне провадження

На місце події виїжджали очільники міста та області, а також головний санлікар Рівненщини

Відомо, що внаслідок надзвичайної події обійшлося без постраждалих і підприємство «РівнеАзот» працює у штатному режимі.

Однак, на випадок, якщо через викид нітрозних газів люди все ж потребуватимуть допомоги, у міській лікарні розгорнули 25 ліжкомісць. Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

На фото: голова правління "Рівнеазот" Михайло Заблуда, міський голова Олександр Третяк, очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль та керівник ДСНС області Сергій Крук
На фото: голова правління "Рівнеазот" Михайло Заблуда, міський голова Олександр Третяк, очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль та керівник ДСНС області Сергій Крук

Він наголошує, що хімічно небезпечних речовин у повітрі не виявлено:

– За словами головного санітарного лікаря Романа Сафонова, вміст викидів у повітрі не перевищує жодних норм. Забруднення у повітрі абсолютно немає, як в Городку, так на території підприємства, тим більше на території Рівного, - зауважив Олександр Третяк.

Окрім міського голови Рівного та головного санітарного лікаря Романа Сафонова, на місце події приїхав й очільник області Віталій Коваль.

За його словами, Рівненський Гідрометцентр завершив заміри у 4-х точках: селах Городок, Караєвичі, Обарів, а також в Рівному на вул.Млинівській.

– Перевищення гранично допустимої концентрації діоксиду азоту у повітрі НЕ ВИЯВЛЕНО! - заявляє голова РОДА.

Голова РОДА Віталій Коваль
Голова РОДА Віталій Коваль

Раніше він повідомив, що оцінкою загроз займається екоінспекція.

На інцидент вже відреагували і в уряді. Там також запевняють, що підстав для паніки немає.

Загрози людям та навколишньому середовищу внаслідок розгерметизації трубопроводу поблизу м. Рівне немає, - йдеться у повідомленні на офіційному сайті уряду.

Тим часом Державна служба України з надзвичайних ситуацій оприлюднила на своєму сайті дані щодо якості повітря у місті Рівне:

Хімічно небезпечних речовин у повітрі не виявлено, загрози людям та навколишньому середовищу немає.

 

Концентрація окису азоту в повітрі на території підприємства становить 0,5 – 0,8 мг/м куб. при гранично допустимій концентрації – 1,5 мг/м куб.

Між тим, у поліції за фактом аварії на хімзаводі «Рівнеазот» порушено кримінальне провадження. За попередніми даними, причиною стала розгерметизація трубопроводу на ділянці підігріву хвостових газів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень