Аби не було аварій та втрат: «Рівнегаз» проводить редизайн газопроводів (ФОТО)

Гроші на це передбачили у НКРЕКП

На Рівненщині триває обстеження та ремонт газових мереж. Два десятки бригад «Рівнегазу» вже обстежили технічний стан майже 7,4 тис. км газопроводів краю.

Під час проведення ревізійно-профілактичних заходів працівники товариства виявили та ліквідували 82 джерела витоку природного газу, повідомили в АТ «Рівнегаз».

Фахівці зазначають, що основна причина негерметичності сталевих газопроводів – вплив природних факторів та корозійне пошкодження.

Станом на 1 вересня комплексно-приладовим методом перевірено 73%  газопроводів області із 10,2 тис.км. 

Фахівці «Рівнегазу» виявили 553 випадків корозійного пошкодження ізоляційного покриття.

До кінця року групи КПО проведуть профілактичні планові заходи ще на 2,8 тис. км сталевих газогонів.

 - Щоб здійснювати безперебійне доставлення природного газу та безпечно експлуатувати газорозподільну систему області, необхідно системно проводити діагностику мереж та проводити редизайн газопроводів.

 

А це потребує значних капіталовкладень, адже навіть незначні пошкодження газогонів, що ми виявляємо сучасними приладами, можуть призвести до аварійних ситуацій та втрати дорогого енергоносія, - зауважує технічний  директор АТ «Рівнегаз» Олександр Климчук.

Для своєчасного виявлення джерела витоку газу та оперативної їх ліквідації фахівці «Рівнегазу» використовують у роботі сучасні прилади:

лазерні детектори метану, трасошукачі, газоіндикатори, обладнання для контролю стану ізоляційного покриття газопроводів без розкриття ґрунту.

Після комплексного обстеження газових мереж фахівці компанії приймають рішення щодо можливості подальшої експлуатації газопроводів та включення їх до плану капітальних ремонтів і реконструкції об’єктів системи газопостачання.

Реконструкцію здійснюватимуть в рамках реалізації Плану розвитку газорозподільної системи АТ «Рівнегаз».

Обсяг фінансування, передбачений НКРЕКП, становить орієнтовно 85 млн грн без ПДВ.

Майже 47% коштів АТ «Рівнегаз» використає на оновлення газових мереж.

«Рівнегаз» планує провести реконструкцію більш як 4,5 км газопроводів, замінити обладнання 13 газорегулювальних пунктів, реконструювати 35 шафових газорегулювальних пунктів, капітально відремонтувати 31 станцію електрохімічного захисту газопроводів.

Нагадаємо,  АТ «Рівнегаз» - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Рівненської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ.

Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній у яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн споживачів газу.

Фото надали в АТ «Рівнегаз»

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень