Тарифи на тепло й гарячу воду встановлюватиме місцева влада. У Рівному проти цього рішення

Влада на місцях має два тижні на обговорення й узгодження

НКРЕКП ухвалила проєкт постанови, згідно з яким відтепер тарифи на теплопостачання та гарячу воду визначатиме місцева влада.

Документ передбачає, що всі підприємства у сфері теплопостачання, що підпадають під регулювання НКРЕКП, повинні передати на місцевий рівень.

Завдяки цьому органи влади на місцях зможуть самостійно встановлювати тарифи й затверджувати плани розвитку для них.

Але це не стосується підприємств із виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях, теплоелектростанціях, атомних електростанціях і когенераційних установках.

Водночас регулятор продовжить контролювати роботу всіх підприємств теплопостачання, зокрема й тих, які перейшли у підпорядкування місцевій владі.

Голова НКРЕКП зазначає, що серед підприємств, які виступили проти цього рішення, зокрема й «Рівнетеплоенерго», яке забезпечує теплом і гарячою водою рівнян.

- Якщо було прийняте політичне рішення стосовно повної децентралізації, то ми його будемо виконувати.

 

Регулятор з цього приводу спілкувався з профільним міністерством та Урядом, які однозначно підтримують, просять, наполягають прийняти таке рішення. До того, це офіційна позиція Уряду, який вніс до парламенту відповідний законопроєкт. Також підтримують нас профільні галузеві асоціації.

 

Разом з цим є підприємства, такі як «Рівнетеплоенерго» та «Черкаситеплокомуненерго» та низка інших, які не підтримують таке рішення. Проте, ми маємо виробити єдиний підхід, адже це рішення концептуальне.

 

Після схвалення проєкту постанови у нас буде час протягом близько двох тижнів на обговорення та узгодження позицій, - наголосив Голова Регулятора Валерій Тарасюк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень