Зарплата 18 тисяч гривень: в Україні з'явиться нова важлива професія

Що входитиме в обов'язки такого фахівця?

У пресслужбі Міністерства у справах ветеранів повідомили, що незабаром в Україні з'явиться важлива посада – фахівець із супроводу ветеранів та демобілізованих українців.

Зазначається, що ці працівники допомагатимуть колишнім військовослужбовцям та їхнім рідним у реалізації їхніх прав, можливостей та соціальних гарантій під час переходу до цивільного життя.

- Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб у громадах виконує важливу роль, яка виходить за рамки звичайної діяльності соціальних працівників.

 

Простими словами, після родини — він перший, хто почне послідовну взаємодію з ветеранами, демобілізованими Захисниками/Захисницями після їхнього повернення  з фронту - йдеться у заяві відомства.

У Міністерстві планують навчити та працевлаштувати близько 11 300 осіб по всій Україні, але перший етап передбачає підготовку до трьох тисяч фахівців із забезпечення індивідуального супроводу.

У відомстві зазначили, що робочий графік таких працівників буде 5 робочих днів та два вихідних. Щодо заробітної плати, то планується оклад у розмірі до 17 860 гривень.

До посадових обов'язків такого працівника входитиме:

  • Супровід ветеранів за напрямами можливих послуг та допомоги;
  • Інформування ветеранів та демобілізованих, а також членів їхньої сім'ї щодо отримання житла, послуг, статусів, реабілітації, соціальних гарантій, працевлаштування, юридичної допомоги та інших важливих питань;
  • Контроль потреб ветеранів;
  • Складання звітів про результати наданих послуг;
  • Надання кризової психологічної підтримки;
  • Особиста присутність у ситуаціях, коли це потрібно.

У Міністерстві у справах ветеранів вважають, що по суті супроводжуюча особа стає інформаційним радником та помічником у оформленні документів, роз'ясненні прав та наданні інтересів свого клієнта.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень