Аномалія на ринку праці: у трьох галузях злетіли зарплати 

Майже всі будівельні кампанії відзначають масовий прихід у галузь жінок

Зарплата в трьох галузях в Україні зросла на 40%. Роботодавці підвищують виплати, аби привабити працівників. В Україні зараз спостерігається неймовірний дефіцит кадрів. Найбільший рік зарплат зафіксували у сфері будівництва, тимчасового розміщування й організації харчування та водний транспорт.

 90% будівельних компаній помітили значне збільшення кількості жінок у  галузі. Через мобілізацію спостерігається значна нестача працівників. Тому роботодавці вимушені адаптувати умови роботи так, щоби вони фізично були під силу жінкам, зокрема збільшувати кількість технологій.

90% компаній відмітили значне збільшення кількості жінок у будівельній галузі. На половині посад, які раніше займали чоловіки, зараз працюють жінки.

Найбільше зарплати зросли саме у будівельній галузі, на рекордних 44%. Такий же приріст  сфері тимчасове розміщування й організація харчування, а в водному транспорті – на 42%.

Згідно з офіційною статистикою розмір середньої зарплати сьогодні складає 18,9 тис. грн. Це на 22,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. За даними сайтів, де пропонують роботу, середня зарплата за вакансіями трохи менша - 15 тисяч гривень, а середня бажана зарплата у резюме - 20 тисяч гривень. 
 

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень