3 технології, що поступово втрачають свою актуальність

Що про них треба знати?

У сучасному світі значно пришвидшився розвиток технологій, а у 2024 році аналітики взагалі спостерігають справжній технологічний сплеск, спричинений штучним інтелектом. Втім, якщо нові технології стають гучною подією та привертають до себе увагу, то ті рішення, які ще нещодавно вважалися новаторськими, непомітно йдуть у минуле.

Авторизація з паролем

Колись створення надійного та складного пароля вважалося запорукою захищеності безпеки власних даних, проте в останні роки процедуру авторизації вдалося значно спростити, не знизивши при цьому рівень захисту, а навіть навпаки. Одним з найочевидніших прикладів є поява FaceID та TouchID у смартфонах, яка дозволила відмовитися від постійного введення пароля. Сюди ж можна віднести й появу можливості авторизації за допомогою сторонніх сервісів. Такий спосіб часто використовується задля спрощення процедури реєстрації в українських онлайн казино. Наприклад, Еслот дозволяє увійти за допомогою акаунта Google, а Slots City додає ще й Apple ID. 

Банківські картки

Розвиток мобільних технологій та NFC-платежів поступово призводить до того, що звичними пластиковими картками українці користуються все менше. За статистикою, яку наводить НБУ, лише у 2023 році протягом 9 місяців кількість безконтактних платіжних карток збільшилася на 12%, а приблизно 90% від усіх розрахунків у торгівлі відбувається саме за допомогою NFC-карток.

Разом з тим варто відзначити, що переважна більшість з них привʼязана до смартфонів користувачів, що значно підвищує зручність користування. Також зручні мобільні додатки дозволяють виконувати практично будь-які операції та контролювати фінанси прямо у смартфоні. 

Технології 3G та 4G

Тут мова скоріше не про втрату актуальності, а про природний розвиток, адже так само можна сказати, що ChatGPT-4 втрачає свою актуальність перед наступною пʼятою версією, яка вже на порозі.

Дійсно, технологія 4G досі залишається актуальною, а особливо там, де нові стандарти звʼязку ще недостатньо розвинені або недоступні. З усім тим, майбутнє очевидно за наступним поколінням. Серед його переваг:

  • Швидкість зʼєднання та обробки інформації;
  • Низька затримка;
  • Вища стабільність;
  • Розширення можливостей.

Іншими словами, майбутній розвиток технологій та сервісів вимагатиме нових стандартів звʼязку, з якими 4G, а тим більше 3G, вже не можуть впоратись. Логічно припустити, що з часом зникне і необхідність підтримувати ці мережі, тож від них будуть поступово відмовлятися в усьому світі.

На правах реклами 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень