Чим можуть замінити звичні банківські картки під час блекауту

У НБУ знайшли цікавий вихід

Окрім готівкового та безготівкового варіантів розрахунку у майбутньому з'явиться українська цифрова грошова одиниця «е-гривня».

Її концепт презентував Національний банк України, який нещодавно поділився спеціальною картою «банків незламності». Е-гривня зможе врятувати ситуацію з економікою в умовах блекауту в Україні.

Про це повідомив ініціатор створення цифрової гривні, фундатор української криптобіржі Kuna Михайло Чобанян у коментарі UBR.ua.

— Сьогодні величезна кількість платежів та взаєморозрахунків здійснюється за допомогою карт Visa та Mastercard.

 

Якщо ці карти з якихось причин перестануть працювати, в Україні буде паралізовано всю торгівлю.

 

Цифрова гривня зможе врятувати ситуацію, – зауважив він.

У Нацбанку заявили, що українською цифровою валютою можна буде розраховуватися за послуги, проводити безготівкові розрахунки, а також надсилати на інші рахунки. Під час купівлі гроші надходитимуть з гаманця на гаманець без міжбанківських переказів, додаткових комісій та платежів.

В е-гривні будуть додаткові програми, як «еПідтримка», коли громадяни України отримували від держави на банківські картки по тисячі гривень на свої потреби.

— Крім того, е-гривню, яка все ж таки є певним токеном у блокчейні, знову ж таки теоретично можна додати на різноманітні біржі та торгувати, наприклад, відносно цифрового долара, купуючи його за вигідним курсом, – уточнив Чобанян.

За його словами, е-гривня є елементом цивілізованого майбутнього. Хоч в Україні воно настане не у цей час, але вже найближчими роками.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень