Білий наліт на шоколаді: Що це означає і чи можна його їсти

Про те, чому шоколад змінює колір

Шоколад – улюблений смаколик ласунів. Часом на плитках шоколаду з’являється білий наліт. Лякатися цього не варто, кажуть експерти. Раніше це явище навіть було фішкою шоколатьє.

Що таке шоколадний наліт?

Шоколадний наліт буває двох видів: жирний або цукровий. Жирове «посивіння» зазвичай відбувається під час виготовлення або зберігання шоколаду. При процесі нагрівання та охолодження какао-масло відокремлюється, піднімається на поверхню і твердіє. І хоча жировий наліт може утворюватися у всіх видах шоколаду, це найчастіше трапляється на темному шоколаді.

Шоколадний наліт може виглядати неапетитно, але їсти його абсолютно безпечно.

Цукрове побіління відбувається, коли шоколад контактує з вологою. Цукор гігроскопічний і вбирає вологу. Якщо вологе повітря, цукор вбере рідину, розчиниться, а потім перетвориться на більші кристали, які знову осядуть на поверхні шоколаду. 

Білий наліт на шоколаді – як запобігти?

Щоб захистити свої батончики від обох типів цвітіння, переконайтеся, що вони добре загорнуті, і зберігайте їх у прохолодному, сухому місці. Не у холодильнику.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень