Білий наліт на шоколаді: Що це означає і чи можна його їсти

Про те, чому шоколад змінює колір

Шоколад – улюблений смаколик ласунів. Часом на плитках шоколаду з’являється білий наліт. Лякатися цього не варто, кажуть експерти. Раніше це явище навіть було фішкою шоколатьє.

Що таке шоколадний наліт?

Шоколадний наліт буває двох видів: жирний або цукровий. Жирове «посивіння» зазвичай відбувається під час виготовлення або зберігання шоколаду. При процесі нагрівання та охолодження какао-масло відокремлюється, піднімається на поверхню і твердіє. І хоча жировий наліт може утворюватися у всіх видах шоколаду, це найчастіше трапляється на темному шоколаді.

Шоколадний наліт може виглядати неапетитно, але їсти його абсолютно безпечно.

Цукрове побіління відбувається, коли шоколад контактує з вологою. Цукор гігроскопічний і вбирає вологу. Якщо вологе повітря, цукор вбере рідину, розчиниться, а потім перетвориться на більші кристали, які знову осядуть на поверхні шоколаду. 

Білий наліт на шоколаді – як запобігти?

Щоб захистити свої батончики від обох типів цвітіння, переконайтеся, що вони добре загорнуті, і зберігайте їх у прохолодному, сухому місці. Не у холодильнику.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

У Рівному знайшли техпаспорт на прізвище Поліщук

У Рівному 1 листопада знайдено техпаспорт, в районі масив Київський. Документ виданий, на ім'я Поліщук Наталія Володимирівна. За деталями звертайтесь за номером: 096 118 5225

Більше оголошень