Через істерику Шарія в Іспанії закрили фотовиставку випускника «Острозької Академії»

Захисника «Азовсталі» звинуватили в «нацuзмі». Як доказ надали фото ПІЦИ

Виставку фотографій захисника «Азовсталі» – Дмитра Козацького, більше відомого під позивним «Орест», закрили в іспанському університеті за нібито нaцистські погляди автора.

Про це повідомляють на сторінці Twitter Політехнічного університету Каталонії, – пише РБК-Україна.

Нагадаємо, Дмитро Козацький є випускником Острозької Академії на Рівненщині.

ПІЦА ЯК ДОКАЗ

Виставка проходила в університеті у Барселоні з 18 жовтня. Але 13 листопада роботи українця перестали експонувати.

«Повідомляємо, що роботи були вилучені і що університет не знав про ідеологію особи, яка їх підписувала. Університет радикально відкидає нацизм та шкодує про ситуацію, що склалася», – повідомили на сторінці університету у Twitter.

Виявилося, що з вимогою закриття виставки виступив відомий українофоб Анатолій Шарій, який закликав місцевих ліворадикалів скаржитися на адресу організаторів, приписуючи Дмитру Козацькому так звані «нацистські погляди».

На підтвердження своїх слів проросійський блогер прикріпив до посту фото комічної саморобної піци зі своєрідною свастикою, фото якої Дмитро виклав свого часу для тролінгу.

Що каже Дмитро Козацький

«Орест» також прокоментував ситуацію. У Twitter написав, що проти нього запустили кампанію з дискредитації. Також підтвердив, що це фото дійсно жартома публікував у себе не сторінці, щоб потролити наративи російської пропаганди.

Проте, коли зрозумів, що російські журналісти вирвуть знімки із контексту, то видалив пост.

«Я б ніколи не підтримував і не підтримую жахливі дії Третього Рейху та Гітлера. Тим паче, що нині ми боремося з прямою наступницею нацизму у світі – Російською Федерацією.

 

Я розумію, що якщо російські слуги бачать у мені загрозу і ведуть проти мене таку агресивну дезінформаційну кампанію, то я все роблю правильно. Не йдіть за російською пропагандою і не шукайте нацизму там, де його немає», – повідомив Дмитро Козацький.

Фотографії Ореста стали широко відомі всьому світу у травні. Тоді за день до виходу з «Азовсталі» він виклав свої світлини у вільний доступ. Ті зображували будні азовців, що захищали Маріуполь від російських окупантів. За емоційні та вдалі кадри Дмитра Козацького прозвали «Очима Азовсталі». Після окупації Маріуполя він потрапив у російський полон.

За свої роботи «Орест» отримав золоту медаль міжнародного конкурсу репортерської фотографії «Live press FOTO» та спеціальну нагороду польської фотопремії «Grand Press Photo 2022».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Теги: Шарій
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень