Як легко і швидко відмити решітку на варильній поверхні

Там накопичується жир і нагар

На кухні купа речей, які треба регулярно мити. Але найважче «реабілітації» піддається решітка варильної поверхні. Там накопичуються залишки їжі, жиру і пилу. І чим довше ми відкладаємо чистку, тим товстішим стає шар бруду.

Як відмити решітку плити

Для початку потрібно визначити, з якого матеріалу виготовлена сітка газової плити: металевого, чавунного або сталевого.

Металеві емальовані решітки. Через покриття глянцевої емалі вони виглядають найбільш привабливо у порівнянні з чавунними і сталевими аналогами. Також вони легші, не бояться води, щіток і їдких розчинів побутової хімії.

Чавунні решітки визнані в міру міцними і довговічними, якщо при експлуатації дотримуватися декількох важливих умов, таких як відсутність контакту з водою, металевими щітками і сильнодійними абразивними речовинами.

Сталеві решітки – найдешевші, покриті емаллю. При купівлі вони виглядають привабливо, проте емаль з часом почне «облуплюватись». Сталеві вироби легко очищаються їдкими мийними засобами і не бояться абразивних складів.

Найпопулярніші, швидкі і дієві способи миття решіток в домашніх умовах

Спосіб №1. Прожарювання

Цей метод в першу чергу підходить для чавунних і сталевих виробів. Суху решітку розташуйте над відкритим вогнем і залиште рівно до того моменту, поки застиглий жир і нагар не відваляться шматками. Після струсіть з решітки залишки нагару щіткою і протріть насухо поверхню.

Спосіб №2. Використовуємо соду, гірчичний порошок, сіль та оцет

Змішавши в рівних пропорціях всі перераховані інгредієнти, ви отримаєте хороший чистячий засіб. Нанесіть отриману суміш на решітку газової плити і залиште на 3-5 годин. Після цього поверхню варто промити або просто протерти насухо, якщо у вас виріб з чавуну.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень