Відомо, що буде з організмом, якщо відмовитися від м'яса: вчені назвали плюси й мінуси

Відмова від м'яса має низку переваг для здоров'я

Вегетаріанство набирає все більшої популярності, оскільки відмова від м'яса має цілу низку переваг для здоров'я, починаючи від зниження ризику серцево-судинних захворювань і закінчуючи профілактикою діабету 2-го типу. Про це йдеться в матеріалі видання Boldsky.

Однак варто враховувати, що повна відмова від м'яса може призвести до дефіциту йоду, заліза, вітаміну D і B12, тому перш ніж ухвалити таке рішення, потрібно порадитися з лікарем або дієтологом. 

Серед переваг скорочення вживання цього продукту названо такі:

  • Знижена кислотність. Згідно з результатами досліджень, м'ясо і страви на його основі можуть стимулювати вироблення кислот у шлунку, що загрожує підвищенням кислотності, печією, головним болем, болями в шлунку і т. д.
  • Зниження ваги. Вчені довели, що повний перехід м'ясоїдів на рослинну дієту сприяв легкому і здоровому зниженню ваги. Крім того, люди, які дотримуються рослинної дієти, як правило, споживають менше калорій і жирів.

 

  • Здоровий кишківник. Вегетаріанці у порівнянні з м'ясоїдами мають більш чистий травний тракт, показало дослідження. Дієта, заснована на рослинній їжі, сприяє зростанню здорових бактерій, які вистилають кишківник і запобігають певним розладам травлення.
  • Знижений рівень холестерину в крові. Їжа на основі м'яса дуже багата насиченими жирами, що підвищують рівень холестерину в крові. Він, зі свого боку, може призвести до серйозних захворювань, таких як ожиріння, інсульт, серцеві захворювання тощо.

  • Знижений ризик інфекцій. На думку експертів, відмова від не вегетаріанської їжі може зменшити кількість інфекцій і запалень, що виникають в нашому організмі. Якщо тварину інфіковано, ця інфекція може передаватися людині безпосередньо після вживання в їжу її м'яса.
  • Поліпшення стану шкіри. Гормони, що вводяться тваринам перед вживанням у їжу, можуть впливати на шкіру людини, викликаючи такі стани, як акне, екзема і т. д.

  • Більше енергії. Коли люди перестають їсти м'ясо, вони починають помічати меншу втому протягом дня. Дієта без м'яса допомагає позбавитися від зайвої ваги й токсинів, а також дає відчуття легкості й енергії.
  • Зниження ризику серцевих захворювань. Безліччю досліджень, які вивчали це питання, було доведено, що споживання насичених жирів, що переважно містяться в м'ясі й продуктах тваринного походження, підвищує ризик серцевих захворювань.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень