Картопля по-французьки з м’ясом у духовці (РЕЦЕПТ)
У цю страву можна додавати будь-які інгредієнти: гриби, соуси, спеції, овочі, зелень
Дилетанти в питаннях кулінарії можуть вирішити, що картопля по-французьки готується дуже довго.
Однак все набагато простіше і виходить дуже смачний обід.
Інгредієнти:
- Майонез або сметана – 0,2 л;
- свинина – 0,5 кг;
- спеції;
- картопля – 0,8 кг;
- сир голландський – 150 г;
- цибулина;
- томати сушені – 1 ч. л.
Очищену цибулю нарізати півкільцями, картоплю – кружечками. Картоплю посолити, приправити спеціями, змастити майонезом або сметаною і залишити на 10 хвилин.
Свинину розрізати на 7-10 шматочків, відбити і присипати спеціями. Відбивні розділити на 2 частини, щоб скибочки були ще менші і швидше пропеклися.
На дно форми для запікання викласти 1/3 картоплі, потім два шари м’яса, 1 шар цибулі, 1/3 картоплі, знову шари м’яса і цибулі, потім закрити картоплею.
Закрити форму фольгою і запікати у духовці при 200 градусах 20 хвилин, потім зняти фольгу і запікати ще 30 хвилин.
Потім посипати все тертим сиром і поставити у духовку ще на 5 хвилин.
Готову картоплю присипте свіжою зеленню.
Смачного!
Джерело - radka.in.ua
Радіо Трек: НОВИНИ