Червоне м'ясо, сосиски, бекон чи салямі можуть бути частиною правильного харчування. Експерти назвали безпечну норму
То скільки м'яса безпечно вживати українцям?
Червоне м'ясо може бути частиною здорового харчування, якщо споживати його в невеликій кількості. В іншому випадку підвищується ризик виникнення раку кишківника. Про це заявили експерти Національної служби охорони здоров'я Великої Британії, передає УНН.
Йдеться про 70 г червоного м'яса (яловичина, баранина і свинина) в день. Це може бути й оброблене м'ясо (сосиски, бекон, шинка, салямі та паштети). Його денна норма не повинна перевищувати 70 г.
Якщо наразі ви їсте більше ніж 90 г червоного й обробленого м'яса в день, Департамент охорони здоров'я рекомендує вам скоротити цю норму до 70 г, що є середнім денним споживанням у Великій Британії, - йдеться в повідомленні.
90 г еквівалентно приблизно трьом тонко нарізаним скибочкам яловичини, баранини або свинини, кожна з яких має розмір приблизно з половину нарізаного хліба.
Сніданок, що складається з двох типових британських сосисок і двох шматочків бекону, еквівалентний 130 г, - уточнили експерти.
Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози й простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції та червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грамів у тиждень.
Радіо Трек: НОВИНИ